Две над стогодишни монахини, от манастира Вила Киепи в Парма,

...
Две над стогодишни монахини, от манастира Вила Киепи в Парма,
Коментари Харесай

Две над стогодишни монахини пребориха заразата

Две над стогодишни монахини, от манастира Вила Киепи в Парма, пребориха ковид, написа в. " Кориере каузи сера ".

Те са над 100 години, само че победиха ковид. 102-годишната Бруна Бегати завоюва борбата против Ковид-19. А сестра й Еуриче Антики, която е на 106 години и е преборила испанския грип, дори не се е заразила и съумява да преодолее сериозната зараза невредима, макар че в религиозната институция имало огнище на ковид и някои монахини умряли.

Сестра Бруна Бегати била в доста тежко положение,но тя съумява да се пребори. За сестра Еуриче Антики, която е в рискова група, изданието акцентира, че тя даже е " надхитрила " ковид, като въобще не го е хванала, макар болестта към нея.

„ За страдание, няколко сестри тук във Вила Киепи починаха. Но сестра Еуриче, макар своите 106 години, е към момента тук с нас: жива, упорита и блага. Сестра Бруна се разболя, само че съумя да се излекува. И двете са две доста мощни дами “, споделя сестра Албертина Гонкалвс, която също живее в манастира Вила Киепи.

И двете монахини са претърпели на млади години испанския грип. А сестра Еуриче е известна в историята на Италия с това, че съумяла да избави цивилни от нацистка екзекуция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР