Две лица от МВР са обвинени за упражняване на противозаконно

...
Две лица от МВР са обвинени за упражняване на противозаконно
Коментари Харесай

След разследването на ОЛАФ: Двама от МВР обвинени

Две лица от Министерство на вътрешните работи са упрекнати за практикуване на незаконно въздействие върху активността на орган на властта и за корист със служебно състояние след следствието на ОЛАФ, което през вчерашния ден уличи в корупция съветника на президента Радев – Пламен Узунов. Освен това двамата от Министерство на вътрешните работи са разследвани и за търговия с въздействие, както и за осъществени корупционни закононарушения, оповестиха от прокуратурата.

Получените материали от ОЛАФ са присъединени към делото за „ търговия с въздействие ”. По това следствие към този момент са упрекнати двама души - секретарите на президента Илия Милушев и Пламен Узунов, за който става дума в отчета на ОЛАФ

Във връзка със случая беше предложено България да възвърне близо 6 милиона евро, получени от европейските фондове.

Става въпрос за доставката на 350 високопроходими транспортни средства за българската полиция, при която с едностранна смяна на тръжните условия са поръчани коли от различен клас.

Върховната касационна прокуратура е изпратила в Специализираната прокуратура материалите получени от Европейската работа за битка с измамите (ОЛАФ).

Предоставените данни се отнасят до следствие по отношение на евентуална машинация и престъпления при осъществяване на Споразумение за даване на безплатна финансова помощ по фонд „ Вътрешна сигурност ” за закупуване на транспортни средства за потребностите на Министерството на вътрешните работи.

Към Прокуратурата на Република България е отправена рекомендация за формиране на правосъдно произвеждане против длъжностни лица от Министерство на вътрешните работи за корист с власт и облагодетелстване на трета страна. Получените отчети от ОЛАФ са един от главните типове писмени доказателствени средства.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР