Две кучета от приюта за безстопанствени кучета в мездренското село

...
Две кучета от приюта за безстопанствени кучета в мездренското село
Коментари Харесай

Осиновиха две кучета от приюта в село Кален

Две кучета от приюта за безстопанствени кучета в мездренското село Кален са били осиновени през последния месец. Четириногите са намерили нови притежатели с помощта на напъните на общинска администрация Мездра и неправителствени организации, които организират акции за разгласяване на казуса.
Овладяване на популацията на безстопанствени кучета е сериозен проблем, а огромна част от животните са домашни изоставени кучета.
Едно от осиновените кучета е ловно, порода „ дратхаар “, от което новият притежател – ловджия, е изключително удовлетворен.
В приюта в село Кален има 34 кучета, за които грижи поставят община Мездра и общинското дружество „ Чистота “, ветеринарен механик и гледач, както и съдружие „ В помощ на животните в Мездра “. Основна цел на ангажираните институции е хуманното прибиране и развъждане на животните и осъществяване на осиновителни акции. Чрез тях се дава опция животните да бъдат кастрирани, обезпаразитени, чипирани, регистрирани, с готови за осиновяване документи, и най-важното отглеждани в положителни условия, отговарящи на Закона за отбрана на животните.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР