Съдебният иск има за цел да спре прекратяването на Medicaid във Флорида

...
Две групи за застъпничество на потребителите заведоха дело във федерален
Коментари Харесай

Две групи за застъпничество на потребителите заведоха дело във федерален съд във Флорида във вторник, опитвайки се да спрат прекратяването на обезщетенията на жителите на Medicaid от държавата.

Костюмът е първият в нацията, който оспорва възобновяването от страна на държавите на преразглеждането на допустимостта на записаните в Medicaid и отхвърлянето на онези, които вече не отговарят на изискванията. Процесът, който Конгресът беше спрял за три години по време на пандемията Covid-19, стартира отново още през април, в зависимост от щата.

Проектът за здравна справедливост във Флорида и Националната програма за здравно право заведоха делото от името на трима жители на Флорида в американския окръжен съд в Джаксънвил срещу щатската Агенция за управление на здравеопазването и Министерството на децата и семействата. Настанените са 25-годишна жена и 2-годишната й дъщеря, която е болна от муковисцидоза, както и момиченце на 1 година.

Ищците твърдят, че известията, които агенциите изпращат, за да информират записалите се, че вече не отговарят на условията, са объркващи и не предоставят достатъчно обяснение защо губят покритие.

„В резултат на това ищците и членовете на класа губят покритието на Medicaid без смислено и адекватно предизвестие, оставяйки ги неспособни да разберат решението на агенцията, правилно да решат дали и как да оспорят загубата си на покритие на Medicaid или да планират плавен преход на покритие, което минимизира смущенията в необходимите грижи“, се казва в жалбата. „Без покритието на Medicaid ищците не могат да получат грижи, от които се нуждаят, включително лекарства с рецепта, ваксинации на деца и следродилни грижи.“

Защитниците молят съда да изиска от държавата да спре прекратяването на записаните, докато агенциите не предоставят подходящо предизвестие и възможност за справедливо изслушване преди прекратяване.

Държавните агенции не върнаха незабавно искания за коментар.

На тази снимка от януари 2014 г. табела насочва посетителите към отдела за финансови услуги в болница, петък, 24 януари 2014 г. На тази снимка от януари 2014 г. знак насочва посетителите към отдела за финансови услуги в болница, петък, 24 януари 2014 г. Дейвид Голдман/AP

Близо 183 000 жители на Флорида са получили известия, че вече не отговарят на условията за Medicaid, според делото. Покритието на още стотици хиляди ще бъде преразгледано през следващата година.

В допълнение към онези, за които е определено, че не отговарят на условията, близо 226 000 бяха отхвърлени поради така наречените процедурни причини, обикновено защото записалите се не са попълнили заявлението за подновяване, според KFF, бивша Фондация на семейство Кайзер. Това често се случва, защото може да е изпратено на стар адрес, да е трудно за разбиране или да не е върнато до крайния срок.

Близо 898 000 жители на Флорида са подновили покритието си, според KFF.

В национален мащаб повече от 5,2 милиона души са били изключени, откакто през пролетта започна така нареченото прекратяване на Medicaid, според KFF. Близо три четвърти от тези, които са загубили покритие, са отпаднали по процедурни причини.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР