Две години, след като представи мултимедийния си спектакъл Hearteclipse пред

...
Две години, след като представи мултимедийния си спектакъл Hearteclipse пред
Коментари Харесай

Мария Каракушева: Музиката е любов

Две години, откакто показа мултимедийния си театър Hearteclipse пред българска аудитория с огромен концерт и независим албум, пианистката и композитор Мария Каракушева се завръща с доста персонален план, въодушевен от новата й роля – тази на майка.

„ Nine е най-разкриващият персоналния ми живот план, с който желая да предам напълно ново обръщение – нов живот за мен, нов живот вътре в мен и безспорно една изменена Мария като актьор с обогатена сензитивност и знание за света. Това е най-дългото ми пътешестване във вътрешността в мен. Музиката се появи по време на бременността ми и разбрах, че това е творбата на бъдещия ми наследник, неговата осцилация. “

Композицията, написана от Мария в съавторство (чрез вдъхновението) от към този момент няколкомесечния й наследник Кристо, оживява като независимо видео, снимано от фотографа, с който Мария работи през годините – Енчо Найденов.
Девет е неслучайно число в музикологията на Мария. „ Символичното име Nine се появи естествено – 9 месеца - най-красивия градивен интервал, а също така е моето обичано число и постоянно ме е притегляло (припомням, че и албумът Hearteclipse e с 9 произведения). “


Продуцентът и диджей Иван Шопов е обичаният й музикален сътрудник, който се включва и в супер персоналния план Nine. Музикалната комбинация, отдадена на едномесечния наследник на Мария – Кристо, ще е водещата нишка в идния пиано – рецитал на 4 декември, в Sofia Live Club. Почитателите на Мария могат да споделят музикалното й странствуване от 19 часа.
Билети може да се закупят

Като какъв вид актьор се определяш – скачащ в незнайното или идващ малко по малко пътя си?

- Започнах креативната си активност с огромни скокове в незнайното - нови стилове и непрекъснати опити, до момента в който открия коя съм. Сега се дефинирам като колекционер - методично групирам всичко научено и го “курирам ” по подобен метод, че да изпитвам задоволство и наслаждение от основаното.

Около теб постоянно има забавни креативен партньорства – един доста прекрасен план с още една Мария – Мария Силвестър, музикалният продуцент Иван Шопов и майсторът на образни резултати Петко Танчев. Как надушваш хората към себе си, че сте една порода и че можете освен да работите дружно, само че и да се движите напред като екип?

- Винаги съм казвала, че колаборацията е в основата на нововъведението. Талантът е огромно ентусиазъм за мен и когато го срещна, е естествена реакция да желая да съчетая моя креативен свят с нечий различен. Това постоянно носи ненадейно положителни резултати и уголемява смисъла. Благодарна съм на всички актьори, с които съм партнирала и сме изживели незабравими моменти на сцената.


Кога си най-продуктивна? В кой интервал на денонощието?

- Точно в този момент съм „ продуктивна “, когато имам малко време сред храненията на Кристо и в случай че имам шанса той да спи. Иначе вечерите са моето време – когато се стъмни и всичко притихне. Надявам се скоро да се върна към този режим.

Малките ти женски секрети?

- Не съм жена, която се вълнува мощно от козметика и облекла. Ако въобще е загадка, с цел да изглеждаме добре е нужно просто да се усмихваме.

Преди появяването на Кристо, сърцето ти принадлежеше на твоето малко кученце Одри. Какво можеше да каже Одри за персоналния ти живот, в случай че можеше да приказва?

- Щеше да е доста радостен роман. Навсякъде съм ходила и пътувала с нея, даже в един миг непознати хора в други градове възкликваха по улицата – „ А, това е Одри! “ и чак тогава се запознаваха с мен. Тя е безспорен „ ice breaker ”.



Има ли кино героиня, с която се асоциираш?

- Като се замислих, ми изплуваха множеството облици, които е изиграла Кийра Найтли, във филми като „ Ана Каренина “, „ Изкушение “.

Музиката е?

- Музиката е обич, а любовта е естетика.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР