Две болници във Враца върнаха майка с 3-годишно дете с

...
Две болници във Враца върнаха майка с 3-годишно дете с
Коментари Харесай

БГ абсурди: Две болници върнаха майка с 3-годишно дете с тежка инфекция във Враца

Две лечебни заведения във Враца върнаха майка с 3-годишно дете с тежка зараза. 22-годишната Рени Красимирова даде публичност на случая в обществените мрежи.

Семейството е от врачанското село Хайредин. Детето подвига висока температура – над 40 градуса, на 4 януари. Майката се обажда на тел. 112 и ги откарват в Спешна помощ в Козлодуй. Там момченцето е прегледано от педиатър, който му назначил лекуване.

„ Прибрахме се у дома, купихме медикаментите, лекувахме се. В събота детето към този момент имаше огромен оток на окото “, споделя майката. Тя се обадила на педиатърката в Козлодуй, а тя предложила персоналният доктор на момченцето или фелдшер да му бият урбазон. Лекарка била урбазон на детето и предизвестила, че в случай че не помогне, би трябвало да отидат до Враца.

В неделя няма усъвършенстване в положението му. Майката съумява да откри превоз до града, само че чак за следобяд. Отиват първо в МБАЛ „ Христо Ботев “ само че оттова ги препращат, тъй като персоналният доктор на детето работи с Първа частна болница във Враца. Лекар от лечебното заведение споделил: „ Това око доста ме тормози, само че елате на следващия ден “. Причината – в лечебното заведение няма нито очен доктор, нито педиатър в неделя.

В понеделник детето е откарано за обзор в плевенска болница. Там откриват, че става въпрос за тежка зараза, която би трябвало да се лекува неотложно.

От Първа частна болница можеха с направление да ни изпратят в МБАЛ „ Христо Ботев “, разяснява 22-годишната жена. От лечебното заведение обаче не одобряват обвиняванията ѝ.

„ На майката е обяснено, че в 19 ч. в неделя няма по какъв начин да бъде осъществена консултация с очен експерт, защото във Враца подобен няма, това може да стане по общоприетия метод на другия ден с направление за очен експерт, при което тя е вдигнала скандал, желала е имената на дежурния личен състав ”, разяснява пред bTV доктор Антонио Георгиев, шеф на Първа частна болница.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР