Двайсет тела на мигранти от Субсахарска Африка са извадени днес

...
Двайсет тела на мигранти от Субсахарска Африка са извадени днес
Коментари Харесай

20 тела на мигранти са извадени от морето

Двайсет тела на мигранти от Субсахарска Африка са извадени през днешния ден от морето край Сфакс, на източния бряг на Тунис, заяви представителят на министерството на защитата Мохамед Зекри, представен от Франс прес.

Други петима мигранти от същата лодка са избавени. Бреговата защита продължава да търси оживели, добави Зекри, без да даде повече детайлности, заяви Българска телеграфна агенция.

Вътрешното министерство, от своя страна, заяви, че от водата до момента са извадени 15 тела и са избавени петима мигранти.
Според представителя на ведомството Халед Хаюни лодката с мигрантите е отплавала от Сиди Мансур в региона на Сфакс, с цел да стигне незаконно до италианското крайбрежие.

Въпреки коронавирусната рецесия незаконната миграция от Магреба (главно Тунис и Либия) към Европа продължава, най-много в посока Италия, където мигрантите се надяват да намерят работа и вероятности за по-добро бъдеще. В средата на декември тунизийските моряци избавиха покрай Сфакс общо 93 мигранти от разнообразни националности. От началото на годината доникъде на септември са хванати 8581 души, пробвали се да стигнат незаконно от Тунис до Европа по море, в това число 2104 чужденци, сочи статистика на туниското вътрешно ведомство.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР