Двата златни медала на Цанко Цанков, които спечели на Световното

...
Двата златни медала на Цанко Цанков, които спечели на Световното
Коментари Харесай

Признаха постиженията Цанко Цанков за официални световни рекорди в плуването

Двата златни медала на Цанко Цанков, които завоюва на Световното състезание по ледено плуване в Талин, Естония на 200 и 450 метра свободен жанр, са върхове на планетата. Това публично беше обявено тази заран от Мария Коскинен – шеф в International Winter Swimming Federation. В имейла изпратен до Цанко Цанков е упоменато, че времената на 200 метра от 2:08.80 минути и това на 450 метра – 5:21.59 са най-бързите в историята на Световните шампионати във възрастовата група 30-39 годишни.

Именно там е и най-сериозната конкуренция от състезатели и достиженията са от извънредно значение. Както е известно, Цанков добави още едно отличие от приключилия шампионат в Талин, бронз на 25 метра бътерфлай. По този метод бургазлията е първият наш съотечественик с три оценки от Световно състезание по зимно( ледено) плуване в досегашните издания на континенталните шампионати. В Естония участваха 1012 плувци от 41 страни, като от България беше единствено Цанко Цанков.

" Много съм благополучен и горделив, че с изключение на златните медали съм и повторен международен рекордьор. Това е прелестно за България, тъй като зимното плуване се развива с доста бързи темпове и става все по-популярно по света. Сега всеки, който реши да види достиженията на 200 и 450 метра в ледени води ще прочете против тях името на България. Само да напомня,че шампионата в Талин беше от най-трудните в зимното плуване – клас А, което го прави още по- значимо като публични резултати.

Аз не преставам с подготовката си в Черно море за идното ми присъединяване в плувния маратон в Нова Зеландия и другата седмица ще обявим детайлностите към събитието. Имам и съответно предложение за присъединяване в маратон с най-хубавите в света, което не е правено до в този момент от различен българин, само че за него е рано да приказвам. Нещо като гросмайсторско съревнование в открити води с доста сериозен интерес. Ще го публикация на по-късен стадий. Благодаря на всички за поддръжката и уважението “, сподели Цанко Цанков.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР