Дванайсет балистични ракети са били изстреляни по град Ербил, главния

...
Дванайсет балистични ракети са били изстреляни по град Ербил, главния
Коментари Харесай

12 ракети срещу US консулство в Ербил

Дванайсет балистични ракети са били изстреляни по град Ербил, основния град на Иракски Кюрдистан и са взели на прицел американското консулство в града, предадоха международните организации. Ракетите са били изстреляни отвън територията на Ирак, по-точно от изток, споделят локалните служби за сигурност, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Атаката беше осъществена с 12 балистични ракети, изстреляни по квартал на Ербил и взимащи на прицел американското консулство ", се споделя в известие на звеното за битка с тероризма на Иракски Кюрдистан. " Ракетите евентуално са били изстреляни отвън границите на Ирак и Кюрдистан, евентуално по-точно са пристигнали източно от страната, съобщи Франс прес.

" Няма човешки загуби, единствено материални вреди ", се добавя в изказването, само че не се загатват възможни вреди по постройката на американското консулство в Ербил.

В Ирак офанзиви с ракети или дронове с експлозиви постоянно взимат на прицел американските ползи и военни от многонационалната антиджихадистка коалиция. Вашингтон постоянно упреква проирански иракски фракции, че стоят зад тези офанзиви.

NOW - Multiple long-range ballistic missiles fired at US consulate in Erbil, Iraq, Sky News Arabia reports.
— Disclose.tv (@disclosetv)

През януари 2020 година Иран изстреля ракети по бази с американски военни в Ирак в отговор на убийството с амEрикански дрон в Багдад на иранския военачалник Касем Солеймани. Тогава единствено за половин час 22 ирански ракети земя-земя поразиха военните бази Аин ал Асад и Ербил в Ирак.

Сега нападението идва няколко дни след израелски удар покрай Дамаск в Сирия, при който бяха убити двама членове на иранския Корпус на гвардейците на Ислямската гражданска война.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР