Дванадесетте клуба основатели на Суперлигата ще се срещнат по-късно, за

...
Дванадесетте клуба основатели на Суперлигата ще се срещнат по-късно, за
Коментари Харесай

Футболът гори! Грандове и шефове напускат

Дванадесетте клуба създатели на Суперлигата ще се срещнат по-късно, с цел да обсъдят прекратяването на шампионата, TACC, представени от Фокус.

По-рано разнообразни медии оповестиха, че британските Челси, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, испанските Атлетико и Барселона възнамеряват да се отдръпват от шампионата. В неделя вечерта 12 топ европейски клуба оповестиха образуването на Суперлигата

Клубовете създатели на Суперлигата включват британските Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Тотнъм, Ливърпул, Челси и Арсенал, испанските Барселона, Атлетико и Реал, италианските Милан, Интер и Ювентус. Още три клуба-основатели трябваше да бъдат оповестени по-късно.

Ед Удуърд ще напусне поста изпълнителен шеф на Манчестър Юнайтед в края на 2021 година, поради несъгласия със притежателите по отношение на основаването на Суперлигата.

49-годишният шеф ще освободи основната оперативна роля в заседателната зала на " Олд Трафорд " поради несъгласия към предлагането за Европейската Суперлига, написа " talksport "

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола разяснява основаването на Суперлигата, от която са част и " жителите ".

Новият шампионат провокира огромен скандал във футбола и тематиката е водеща към този момент трети ден.

В същото време, президентът на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге бе определен в Изпълнителния комитет на УЕФА и ще размени шефа на Ювентус Андреа Аниели като представител на Асоциацията на европейските клубове (ЕКА).

Румениге, чийто мандат е три години, заменя Аниели, който се отдръпна от поста президент на ЕКА поради проектите за нова Суперлига, като италианецът ще бъде вицепрезидент на спорната конкуренция.

" Ситуацията би трябвало да бъде изяснена от хората, които дават отговор за Суперлигата. Длъжни са да обяснят допустимо най-скоро за какво са взели това решение. Аякс има четири триумфа в Шампионска лига само че за какво ги няма в шампионата? Необходимо е да се обясни на всички. Всеки клуб пази позицията си ", каза  път треньорът на Манчестър Сити.Пеп Гуардиола.

Още един прекомерно значим миг. Собствениците на Ливърпул от " Фенуей Спортс Груп " (FSG) ще бъдат принудени да изоставен клуба до седмица, в случай че решат да уволнят Юрген Клоп поради несъгласието му със основаната в неделя европейска Суперлига. Това съобщи телевизионният анализатор и легенда на мърсисайдци Джейми Карагър.

" Най-големият проблем е, че всички са против Суперлигата. Още през 2019 година Клоп даде мнението си за нея и бе срещу. Ако Ливърпул загуби мениджъра си през идващите 12 месеца поради това, тогава притежателите ще бъдат изгонени от клуба за седмица. Мога да ви уверя в това ", сподели Карагър.

Засега няма отбой от боса на Реал Мадрид - Флорентино Перес. Но е разумно, той е ръководител на новата Суперлига.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР