Двамата са продавали откраднатите вещи на мъж от село БатишницаПолицията

...
Двамата са продавали откраднатите вещи на мъж от село БатишницаПолицията
Коментари Харесай

Задържаните за грабежа в Ценово били замесени в серия от престъпления

Двамата са продавали откраднатите движимости на мъж от село Батишница

Полицията откри, че двамата арестувани за грабежа в село Ценово, в съучастничество с трето лице, са свързани и с други закононарушения, осъществени в обитаеми места на територията на районно управление (на МВР) – Бяла.

Както към този момент ви информирахме, след сигнал за обир в село Ценово, полицията задържа по горещи следи двама мъже, единият на възраст 28 година от с. Ценово, а другият на 57 години от с. Батишница.

В нощта на 13 март двамата бяха влезнали на адрес в с. Ценово, където са нощували притежателя и негов прочут и след нанесен побой са лишили сумата от 5 000 лв. от стопанина на дома. По случая бе формирано досъдебно произвеждане по разказа на районно управление (на МВР) – Бяла и стартира следствие, с оглед осъществено закононарушение по чл.198, ал.1 от Наказателен кодекс.

В хода на работата на полицията по грабежа и по изясняването на незаконната активност на лицата, при осъществените спомагателни оперативно-издирвателни мероприятия, от чиновниците на реда е открито, че 28-годишният мъж и още един на 23 година от с. Ценово, в съучастничество или по настрана са съпричастни към още 7 престъпни случая, регистрирани през тази, предходната и по-миналата година в разнообразни обитаеми места на територията обслужвана от районно управление (на МВР) – Бяла. Между тях са: обир на сума от 220 лева от жена в с. Горно Абланово; на 95 лева от друга жена от същото село; опит за обир от двама възрастни поданици на адрес в с. Ценово; а също и обири от частни домове в селата Ценово и Обретеник, откъдето са отнемани разнообразни движимости като принадлежности, тв приемници, машини, гуми с алуминиеви джанти, мебелировка и така нататък По тези случаи са регистрирани и се водят досъдебни производства в районно управление (на МВР) – Бяла.

При полицейските дейности е станало още ясно, че движимости от осъществените закононарушения двамата са продавали на разположение от с. Батишница, въпросният 57-годишен мъж, арестуван за грабежа от 13 март. Той е удостоверил това пред служителите на реда и закупените от него движимости са били непринудено предадени на чиновниците на Министерство на вътрешните работи.

Работата по всички тези досъдебни производства продължава под надзора на прокуратурата.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР