Двамата народни представители, чийто имунитет беше поискан по-рано днес от

...
Двамата народни представители, чийто имунитет беше поискан по-рано днес от
Коментари Харесай

Възраждане отговори на прокуратурата за депутатските имунитети


Двамата народни представители, чийто имунитет беше пожелан по-рано през днешния ден от основния прокурор Иван Гешев, не се тормозят сами да си го дадат, тъй като  са почтени, декларират в позиция от партия " Възраждане ". 

Главният прокурор Иван Гешев внесе през днешния ден в деловодството на 49-ото Народно заседание искане за събаряне на имунитета на народните представители, посочени с буквите В.В. и А.Г., по предложение на Софийската районна прокуратура. Срещу двамата има импортиран обвинителен акт в Софийския областен съд за телесна щета и безчинство.
-->
От пресцентъра на партията напомнят, че преди три години, след митинг на " Възраждане " пред Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ), двамата бяха арестувани от служителите на реда тук-там, отдалечени от митинга. Обвиненията против тях са за принуждение над униформени чиновници. 

" Обвиненията против тях са за принуждение над униформени лица, в случай че цяла България видя фрагменти, излъчени по националните малките екрани, от които е видно, че Ангел Георгиев и Веселин Вешев са обект на полицейско принуждение.  Насилие от служители на реда, което видяхме и под колоните на Министерски съвет, където младежи бяха бити и унижавани от униформени по време на митинг ", се показва в известието от " Възраждане ".

И още: " Нови митинги предстоят и  призоваваме служителите на реда да не се поддават на провокации и да не се трансформират в " маша " в ръцете на американския колониален режим, маскиран като българско държавно управление. Относно имунитета, пожелан от Иван Гешев, и двамата народни представители не се тормозят сами да си го дадат, защото  са почтени ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР