Двама вицепремиери докладваха в Народното събрание за преговорите с Македония.

...
Двама вицепремиери докладваха в Народното събрание за преговорите с Македония.
Коментари Харесай

Двама вицепремиери докладваха в НС за преговорите с Македония

Двама вицепремиери рапортуваха в Народното събрание за договарянията с Македония .

Военният министър Красимир Каракачанов акцентира, че политиците в Скопие би трябвало да си вземат поука. В последно време в македонските медии няма толкоз изявления за ковид, колкото против България, по думите му.

Разговорите стигаха до една обстановка, в която трябваше да четем история и да си демонстрираме документи, посочи Каракачанов. Страната ни до последния миг се е държала кооперативно. Според Каракачанов през годините Северна Македония е имала по отношение на България лицемерна и враждебна политика.

Ескалацията на говора на омразата нараства и през медии и през държание на тяхната дипломация, съобщи Каракачанов.
 Георг Георгиев няма какво да разяснява за македонския език
Георг Георгиев няма какво да разяснява за македонския език

На въпрос обаче какво е направила България, Георгиев съобщи, че е забелязала антибългаризма

Б ългарската позиция се показва манипулативно и накриво в Северна Македония, съобщи и външният министър Екатерина Захариева. България е правила всичко по силите си в опит да реализира едно качествено ново начало в двустранните връзки със Скопие, акцентира тя. Имаме към този момент дълъг лист на случаи, в които те не се придържат към подписани двустранни документи, стана ясно от коментара на първия ни посланик. Тоталитарното мислене продължава да държи обществото там в клещи , изясни Екатерина Захариева.

Според нея се основава медийна нервност против България и българите.

Припомняме, през вчерашния ден министърът на външните работи на Република Северна Македония, че не е отчаян от решението на България и Скопие желае още през днешния ден да продължи договарянията със София. По същото време, че България не би трябвало да блокира за еврочленството, а да признае македонското малцинство.
 Подкрепяме Албания за Европейски Съюз, Македония - не
Подкрепяме Албания за Европейски Съюз, Македония - не

Ако на масата на Европейски Съюз има нерешени двустранни въпроси, това няма да направи съюза по-силен

Един от причините ни да не кажем " да " на Р.С. Македония е повода, че съседите ни , а едно от тях е, че София желае в преговорния развой да се употребява терминът " парламентарен език ", а не " македонски език ".

по историческите въпроси реализира прогрес в изработването на обща позиция по тематиката за 24 май, писмеността и делото на светите братя Кирил и Методий . Това е единствената от общо 14 бележки, свързани с учебниците по история, по която има напредък. Комисията се събра откакто близо година поради вътрешнополитическата конюнктура в Северна Македония и изборите там.

Срещите на комисията се базират на сред София и Скопие, подписан на 1 август 2017 година 2019 година приключи със срещата при президента Румен Радев, на която бе решено, че за процеса й към присъединение към Европейски Съюз. Преди това вицепремиерът и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир , че комисията за решаването на въпросите за общата история с Македония не работи.
 Захариева: Брюксел не може да ни извие ръцете за компромис със Северна Македония
Захариева: Брюксел не може да ни извие ръцете за компромис със Северна Македония

Българската дипломация не може да си разреши да води политика на оклеветяване на прилежаща държава
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР