Двама видни опозиционери във Венецуела бяха арестувани, разкриха техни близки.

...
Двама видни опозиционери във Венецуела бяха арестувани, разкриха техни близки.
Коментари Харесай

Арестуваха опозиционни лидери във Венецуела

Двама видни опозиционери във Венецуела бяха задържани, разкриха техни близки. Леополдо Лопес и Антонио Ледесма са арестувани от полицията, заяви Би Би Си. Близките им обявиха, че не знаят къде са отведени. Арестите са осъществени на фона на кървавите конфликти в южноамериканската страна.

Управляващите в лицето на Николас Мадуро свикаха учредително заседание за нова конституция, което бе остро разкритикувано от опозицията и интернационалната общественост.

Мадуро бе упрекнат в репресии против другомислещите. В няколко града във Венецуела се стигна до кървави конфликти сред протестиращи и силите за сигурност, при които бяха убити десетки.

От месец април опозиционните митинги набраха мощ в южноамериканската страна. Демонстрации имаше в столицата Каракас, както и в други градове. Опозиционните сили упрекват ръководещите в потреблението на несъразмерна мощ против стачкуващите, както и политически злоупотреби по високите етажи на властта.

Опозиционните водачи приканиха за протест на вота преди дни и отхвърлиха да излъчат претенденти за учредителното заседание, защото по думите им този орган е основан да работи в интерес на президента.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР