Двама убити и 14 ранени при снощната лавина от тероризъм

...
Двама убити и 14 ранени при снощната лавина от тероризъм
Коментари Харесай

Ужасът във Виена: Двама убити, 14 ранени

Двама убити и 14 ранени при снощната лавина от тероризъм във Виена. Атаки раздрусаха центъра на австрийската столица късно вечерта, часове преди да влязат в действие ограничаващите коронавирус ограничения, които затварят заведения и театри.

Няколко въоръжени мъже откриха огън малко след 20 ч. локално време на оживена улица. На прицел бяха взети шест места в центъра, измежду които зона покрай основната синагога и зоната до операта. На този стадий не може да се каже дали синагогата е била главната цел на офанзивата. Нападението е почнало, откакто тя към този момент е била затворена.

Според проверяващите мъжете са употребявали автомати. Един от нападателите е убит от полицията.

Убит е минувач, а след това в болница умряла тежко ранена жена. В лечебни заведения са още 14 ранени. Шестима от тях са в тежко положение.

„ Ситуацията е доста напрегната, изключително във федералната столица Виена. Един причинител е премахнат, само че няколко други към момента са на независимост. От това, което виждаме, те са доста добре оборудвани, имат автоматизирани оръжия и са доста професионално готови. Това несъмнено е терористична офанзива. Ранените са лекуват в лечебни заведения. Има един служител на реда, който е прострелян, само че популярност Богу, не е в смъртна заплаха ”, съобщи канцлерът на Австрия Себастиан Курц.

Премиерът Бойко Борисов изрази своите съболезнования н австрийския народ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР