Двама световноизвестни китаристи – Марко Тамайо и Костас Коциолис, ще

...
Двама световноизвестни китаристи – Марко Тамайо и Костас Коциолис, ще
Коментари Харесай

GuitArt фестивал докара Краля на китарата в Пловдив

Двама световноизвестни китаристи – Марко Тамайо и Костас Коциолис, ще бъдат посетители на тазгодишния GuitArt фестивал в Пловдив. Тамайо е кубински китарист с австрийско поданство и е провъзгласен за „ Кралят на китарата ” от италианския вестник Ла Стампа.

Концертът му ще бъде на 7-ми октомври, от 19 часа в Студио 1 на БНР-Пловдив. Тамайо е новият професор по класическа китара в Университет за изкуства в Берлин (UDK). Той е притежател на огромни интернационалните награди.

„ Кралят на китарата ” ще организира и майсторски класове с млади китаристи от пловдивското музикално учебно заведение НУМТИ „ Добрин Петков “ и студенти от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „ Проф. Асен Диамандиев “. 

Виртуозът на класическата китара, Костас Коциолис ще закрие тазгодишното издание на GuitArt фестивал дружно с честващите 60 години на сцена, Софийски Солисти.

Концертът му е на 9 октомври от 19 часа в Епископската базилика в Пловдив. „ Софийски солисти ” излизат за първи път под диригентската палка на Константин Добройков.

Заедно, те ще показват един от най-известните концерти на Вивалди за китара и струнен оркестър. За първи път, българската аудитория ще се наслаждения на един по-различен прочит на песни на Бийтълс. „ Бийтлерианас “ (Beatlerianas), е сюита от аранжименти на седем песни на Ленън и Маккартни, за китара и струнен оркестър, на кубинският композитор Лео Брауер.

Още за събитията в Пловдив през днешния ден четете в най-хубавия културен гид " Марица "                                                   
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР