Двама полски военни пострадаха след като десетки нелегални имигранти се

...
Двама полски военни пострадаха след като десетки нелегални имигранти се
Коментари Харесай

Мигранти раниха военни при опит да влязат в Полша

Двама полски военни пострадаха откакто десетки незаконни имигранти се пробваха да влязат от Беларус, съобщи пресцентърът на Граничната полиция във Варшава.

" Инцидентът стана край североизточното село Уснаж Гурни. Група от към 60 души се пробваха да обхванат незаконно на територията на Република Полша. Хората използваха пръчки и хвърляха камъни по чиновниците от Гранична полиция и Армията на Полша. Един боен бе ранен с пръчка в лицето, а различен - с камък ", допълниха от вътрешното министерство.

" Двамата потърпевши бяха настанени в болница и по-късно пуснати за домашно лекуване ", прибавиха от силовото ведомство.

Според Гранична полиция имигрантите са били подпомагани от беларуски военни, които са прерязвали бодливата тел на оградата по границата сред членката на Европейския съюз и някогашната руска република.

По-рано беларуският президент Александър Лукашенко, съобщи че страната му повече няма да стопира незаконни мигранти да употребяват страната като директен маршрут към Европейски Съюз.

Повод за думите на водача в Минск бяха глобите, на Беларус от Брюксел, наложени през май. Европейски Съюз вкара ограничавания върху вноса на калиеви торове (основен артикул на беларуския износ), тютюневи произведения и други артикули поради ареста на опозиционера Роман Протасевич и приятелката му София Сапега на 23 май. Двамата бяха арестувани откакто аероплан на ирландската компания " Райънеър ", правил полет от Атина до Вилнюс, бе заставен да кацне изключително на аерогарата в Минск.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР