Срещата премина в конструктивен дух. Разговаряхме по конкретните политики, които

...
Срещата премина в конструктивен дух. Разговаряхме по конкретните политики, които
Коментари Харесай

Деница Сачева: На този етап не сме получили никакви категорични отговори по отношение на парламентарна подкрепа

Срещата мина в градивен дух. Разговаряхме по съответните политики, които предлагаме по управническа стратегия. Оставихме вратата отворена за това да продължим нашите диалози съответно по политики. Разговори, които касаят съответно състав, конструкция на държавно управление и съответни имена, не са водени. 

Това съобщи Деница Сачева от ГЕРБ след срещата с представителите на " ИТН ". По-рано Тошко Йорданов съобщи, че към момента е рано да се вадят заключения, защото това е единствено първа среща. 

" ГЕРБ-СДС остава на твърдата позиция, че страната има потребност от постоянно държавно управление. Смятаме, че политическата рецесия, която се показва в извънредно ниска изборна интензивност и в това, че нито една политическа не е получила цялостната поддръжка на жителите, може да се реши единствено с дейности, храброст и вдишване на отговорност. Затова сме предложили тази формула, която се назовава " Правителство на споделената отговорност ". Всички останали решения, които се показват в безучастие и всеки да гледа единствено тяснопарнийния си интерес, или да прави криви сметки, кое би му било по-изгодно, ще бъдат отречени от българските жители ", добави тя. 

И означи - за следващ път ГЕРБ постъпват отговорно. 

Утре сутринта парламентарната група на ГЕРБ ще се събере с цел да излъчи своя претендент за ръководител на Народното събрание. 

Сачева отхвърли да е обсъждано основаването на коалиция с Движение за права и свободи и Има Такъв Народ. На въпрос на " Труд News " дали има припокриване на политиките на ГЕРБ и Има Такъв Народ, тя съобщи:

" Имаме покритие по избрани политики. Имаме и своите разлики. На този стадий не сме получили никакви безапелационни отговори във връзка с парламентарна поддръжка. "

По думите й най-ясният отговор дали ще има държавно управление е дали на следващия ден ще бъде излъчен ръководител на Народно събрание.

ГЕРБ са получили писмо от Никола Марков, който желае да се срещне непосредствено с Бойко Борисов. Такава среща обаче няма да има. 

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР