Двама олимпийски шампиони, две медалистки от олимпийските игри и още

...
Двама олимпийски шампиони, две медалистки от олимпийските игри и още
Коментари Харесай

Олимпийски легенди показват пътя към спорта в НСА

Двама олимпийски първенци, две медалистки от олимпийските игри и още куп елитни български спортисти ще се включат в самодейността на НСА " Васил Левски " за разпространение на спорта за всички. Празникът под наслов " Избери своя метод да спортуваш " ще се организира тази неделя (13 ноември) от 11:00 ч. в многофункционалната зала на спортната академия в Студентски град в София.

Домакините насочат покана за присъединяване както към деца, възпитаници и студенти, по този начин и към техните родители, които също ще имат опция да тестват уменията си в редица спортни дисциплини. Достъпът е изцяло свободен.

" Всички са добре пристигнали да опознаят опциите на спорта за по-качествен живот, а присъединяване на емблематични спортисти ще направи демонстрациите още по-атрактивни за дребни и огромни ", пишат уредниците.

Вдъхновение за участниците ще бъдат двойният златен медалист в едноместно кану от игрите в Барселона `92 Николай Бухалов, златната медалистка на троен скок от игрите в Сидни 2000 Тереза Маринова, бронзовите медалистки в свободната битка Елица Янкова (Рио де Жанейро `16) и Евелина Николова (Токио 2020). Своето присъединяване са удостоверили още боксьорът Тервел Пулев, футболистът Николай Михайлов, някогашната волейболна националка Виктория Григорова, както и доста други емблематични български спортисти.

Ще бъдат извършени занимания в над 20 типа спорт: футбол, волейбол, хандбал, ръгби, хокей на трева, хокей на лед, лека атлетика, шахмат, бокс, кикбокс, таекуондо, смесени бойни изкуства, битка, фитнес, фехтовка, боулинг, бадминтон, тенис на маса, гимнастика, художествена гимнастика, преносими игри, пукотевица. Ще има също и проява на техники от бойно-приложната физическа подготовка в системата на Министерство на вътрешните работи и БА.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР