Двама неуспешни кандидати на президентските избори в Индонезия миналата седмица

...
Двама неуспешни кандидати на президентските избори в Индонезия миналата седмица
Коментари Харесай

Победените кандидати на изборите в Индонезия искат разследване

Двама несполучливи претенденти на президентските избори в Индонезия предходната седмица приканиха Народното събрание да прегледа недоволствата за нередности в навечерието на изборите, предава " Ройтерс ".

Призивът идва макар мненията на самостоятелни наблюдаващи, че няма признаци на систематична машинация на най-големите еднодневни избори в света, като се изключи въпроси като остарели изборни описи или закъснение на изборите.

Неофициалните преброявания демонстрират, че министърът на защитата Прабово Субианто завоюва конкуренцията в един кръг на гласоподаване с към 58% от гласовете.

Съперниците Аниес Басведан и Гандяр Праново се чака да обезпечат надлежно 25% и 17% , като предварителното броене на изборните органи демонстрира сходно систематизиране.

Въпреки това, без да дават доказателства, и двата губещи лагера се оплакаха от заплашване на гласоподавателите , манипулиране на държавните институции и корист с държавни запаси , като обществени фондове, по време на акцията, с цел да повлияят на изборния резултат.

В понеделник Ганяр настоя за следствие , когато Народното събрание се събере още веднъж на 5 март.

" Нещо сходно би трябвало да се проверява ", сподели той. " Поне Народното събрание би трябвало да организира чуване. "

Аниес, някогашен губернатор на столицата Джакарта, съобщи във вторник, че лагерът му е " подготвен да взе участие " в парламентарно следствие, което разрешава на законодателите да проверяват дейностите на държавното управление.

" Виждаме го като добра самодейност. "

Президентът в оставка Джоко Видодо беше подложен на критика поради безмълвното си утвърждение на Прабово и хипотетичните му опити в навечерието на деня на гласуването да повлияе на резултата, само че той и съдружниците му отхвърлиха сходни обвинявания.

Ще бъде мъчно да се стартира следствие, защото ще се нуждае от поддръжка от законодателите, сподели Аря Фернандес от Индонезийския център за стратегически и интернационалните проучвания.

" Дори следствието да бъде утвърдено, резултатът няма да може да анулира изборните резултати ", добави той, само че по-скоро ще работи за напън върху новото държавно управление.

Прабово, който загуби последните два президентски тура през 2014 година и 2019 година, оспори резултата и двата пъти в Конституционния съд на Индонезия , базирайки се на необятно публикувана машинация. Тези дейности провокираха бурни улични демонстрации.
 Прабово Субианто печели президентските избори в Индонезия
Прабово Субианто печели президентските избори в Индонезия

Той победи противниците си, спечелвайки към 58% от гласовете
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР