Двама млади българи само за ден създадоха сайт, в помощ

...
Двама млади българи само за ден създадоха сайт, в помощ
Коментари Харесай

Добрата новина: Двама млади българи само за ден създадоха сайт, в помощ на бежанците от Украйна

Двама млади българи единствено за ден сътвориха уебсайт, в помощ на бежанците от Украйна. От Sofia24.bg се свързахме с тях, с цел да ни опишат повече за плана. Тъй като те са посланици на човещината се показаха единствено като Кари и Злати. Не пожелаха да застанат пред камера, защото " положителното обича тишината ". Съгласиха се да приказват за медията ни, тъй като в тези тежки времена би трябвало да оказваме помощ с каквото можем.

Една тяхна имитация постоянно ще остане в нашето схващане: " Нямаме лично жилище, в което да подслоним хора, нямаме кола, с цел да предложим превоз, или пък големи финансови благоприятни условия за дарения на организации, по тази причина взехме решение да създадем тази платформа и да помогнем непосредствено ".

А ние ще кажем следното: " Не е нужно доста, с цел да бъдеш човек ".

Вижте какво споделиха още пред Sofia24.bg  Кари и Злати в идващите редове:

Как решихте да извършите платформата? Какво ви въодушеви?

- Като доста хора сега и ние се чудехме с какво можем да помогнем на идващите от Украйна. Нямаме лично жилище, в което да подслоним хора, нямаме кола, с цел да предложим превоз, или пък големи финансови благоприятни условия за дарения на организации, а и почтено казано ни се искаше да помогнем непосредствено. Тъй като се занимаваме с уебдизайн, се допитахме до членовете на една Facebook група - ‘’Помощ за украинските бежанци’’, в която има над 34 хиляди членове и се споделят десетки, в случай че не и стотици разгласи дневно, дали една обединена платформа, в която да качват обявите си, няма да ги улесни - и като търсещи, и като предлагащи. Получихме много окуражаваща противоположна връзка. Представяме си, че в такава обстановка хората нямат ненужно време за търсене и искахме да предложим метод това да става колкото се може по-бързо и по-лесно. С нас се свърза и доброволец, който работи върху платформа, която ще бъде трансферирана към страната, и предложи да обединим силите си. Това би била огромна стъпка към общата ни цел да помогнем на колкото се може повече хора.

Колко време ви лиши основаването на платформата?

- Идеята ни пристигна в понеделник, работихме до късно през нощта и на идващия ден по обед уебсайтът към този момент беше налице. Веднага хора започнаха да качват обявите си, като оттогава до в този момент има близо 100 разгласи.

Колко хора се отзовават, има ли доста трафик?

- Още от първия ден, в който споделихме за уеб страницата, има огромен интерес. Днес, да вземем за пример, единствено от сутринта до този миг (18 ч.) има към 30-40 разгласи в разнообразни категории, в това число и на разнообразни езици. Ние също се стараем да попуяризираме уеб страницата, като пишем за него в разнообразни групи в обществените мрежи, както и на познати, които търсят или оферират помощ.

По ваши наблюдения какво най-много оферират хората - леговище, храна, облекла?

- Най-много разгласи виждаме за безплатно настаняване, сюрпризирани сме, че хората отварят домовете си без никакви предразсъдъци. С нас се свързват както младежи, по този начин и пенсионери - наподобява, че всеки желае да помогне с каквото може. Предлагат се и превоз и облекла, основно за деца и бебета.

Какво смятате за войната в Украйна?

- Военните спорове са нещо извънредно и считаме, че множеството хора, без значение от тяхната народност, са срещу протичащото се. За нас в такава обстановка геополитическата позиция въобще няма значение. Важното е, че най-големите пострадали са елементарните хора като нас и Вас… Надяваме се, че скоро всичко това ще свърши, а в това време ще продължаваме да спомагаме с каквото можем на хората, които имат потребност.

Ако и вие желаете да помогнете можете да посетите уеб страницата на следния линк:

https://refugeeinbg.tk/?fbclid=IwAR1HjVyZ4JFn2ox-18XlVVubci3VByhaQmhx9tCfAB78h3Ytaxx_Sg-LwlU
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР