Двама министри се освобождават само седмица след клетвата служебния кабинет,

...
Двама министри се освобождават само седмица след клетвата служебния кабинет,
Коментари Харесай

Румен Радев: Стремят се да наложат пълен монопол на властта

Двама министри се освобождават единствено седмица след клетвата служебния кабинет, което следващо доказателство за неуспеха на конституционната промяна. В устрема си да наложат цялостен монопол върху властта, партиите, които гласоподаваха измененията в Конституцията, обезсмислиха института на служебния кабинет и го направиха уязвим за партийни вмешателства. Това сподели президентът Румен Радев пред медии. 

" Когато аз отговарях за служебния кабинет партиите не можеха и да си помислят за сходни вмешателства ", сподели още президентът. 

„ За външния министър стана ясно от кое място идва заръката. Но кой поръча промяната и на земеделския, който Главчев персонално показа за оставане в служебния кабинет ", попита той.

„ От партийни събрания се раздават разпоредби. Как се заплашва министър-председателят? Надявам се Димитър Главчев да си дава сметка за вредите върху кабинета и цялостното доверие върху изборния развой, когато той стремително извършва щенията на своя партиен шеф ", добави Радев.

" Не е ли необичайно министър-председател да си сменя мнението през ден и през ден да сменя министър. В петък ще поканя господин Главчев, с цел да обсъдим неговите оферти, които не могат да включват заместник-председатели на политически партии. Досега аз не съм назначавал такива в длъжностен кабинет ", уточни още той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР