Двама души са ранени при стрелба в северното предградие Кифися ...

Двама души са ранени при стрелба в северното предградие Кифися

Гърците изпушиха: Мъж стреля по двама заради увеличени сметки

Двама души са ранени при пукотевица в северното предградие Кифися в Атина преди час. Инцидентът е станал на ул. " Татоу " 98, като потърпевшите са чиновници на компания за газификация. Полицията е задържала причинителя, който хладнокръвно се върнал в дома си да зареди още веднъж оръжието.

Според информация мъжът се доближил до двама служащи, които работели на обекта, и остро протестирал с думите, че сметката му е увеличена.

След това извади револвер и прострелял единия в корема, а другия в гърба. Пристигналите на местопроизшествието служители на реда го призовали да се съобщи. Извършителят в началото отказал и се качил на покрива на дома си с револвер. След договаряния предал оръжието и се предал.

Линейка е транспортирала ранените чиновници в болница, като положението на единия е тежко.

По-рано сутринта при престрелка в квартал Перама в Атина един човек почина, а седем бяха ранени, измежду които шестима служители на реда, по време на гонене с кола.

Според полицейски източници чиновниците на мотоциклетното поделение DIAS подали сигнал на лидера на автомобил с двама пасажери да спре за инспекция, само че шофьорът дал газ.

Последвало гонене на автомобила, което приключило на улица „ Елпидос “ в Перама, когато шофьорът обърнал колата и блъснал преследващите го полицейски мотоциклети.

Полицаите почнали да стрелят по автомобила, като умъртвили един обвинен и ранили втори, а шестима служители на реда също били ранени, оповестяват същите източници. Третият мъж в автомобила е съумял да избяга и се издирва от полицията.

Източник: standartnews.com