Двама души са арестувани за убийството на таксиметров шофьор в

...
Двама души са арестувани за убийството на таксиметров шофьор в
Коментари Харесай

Разкриха убийците на таксиметров шофьор, щял да ги издаде за контрабанда

Двама души са задържани за убийството на таксиметров водач в София през февруари. Екзекуторите и жертвата били участници в незаконна група за контрабанда на цигари и опиати. Мъжът обаче трябвало да даде показания пред прокуратурата по следствие за активността на групата и за това е бил отстранен.

Това стана ясно на брифинг в прокуратурата. 

39-годишният водач, който имал престъпни регистрации за опиати, беше прострелян в корема. Малко по-късно умря от раните си. 

Шефът на профилираната прокуратура Иван Гешев изясни,   че през 2012 година умрелият е бил обвиняем по дело от 2012 година за контрабандата на 14.5 тона хашиш, доставени с транспортен съд и арестуван в хранилища в Локорско и Мировяне. Делото е за проведена незаконна група с " необятен набор от незаконна активност ". Освен случая със арестуваните опиати, имало и сведения, че групата е виновна за контрабандата на цигари на стойност над 1.5 млн. лева, пристигнали с резервоар на пристанище Варна - запад. 

Екзекуторите на таксиметровия водач, които са част от същата незаконна група, са арестувани за 72 часа. Днес прокуратурата ще изиска непрекъснатия им арест. За съпричастността им към незаконната активност са събрани задоволително доказателства, в това число и специфични разследващи средства. 

Групата е извънредно добре проведена, сподели основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов . По думите му: " Убийството на Борислав (шофьора на такси, бел. ред.) демонстрира, че те нямат спирка, когато има опасност от приключване на информация, да пристъпват в това число и към ликвидиране на тези лица ".

Маринов изясни, че групата е прибягвала и различен път към силови дейности, когато е имало опасност за активността им. Организаторите били извънредно внимателни, като спазвали всички правила на конспирацията и се изплъзвали от следене. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР