Двама души на по 30 и 38 години са задържани

...
Двама души на по 30 и 38 години са задържани
Коментари Харесай

Разбиха ферма за криптовалута в Сливен

Двама души на по 30 и 38 години са арестувани в хода на профилирана полицейска акция в някогашен завод за дървопреработка край сливенското село Мечкарево.

Първоначално те са зад решетките по закона за Министерство на вътрешните работи, следва прокуратурата да издаде разпореждане за оставането им там за по 72 часа, заяви окръжният прокурор на Сливен Пламен Стефанов.

Срещу арестуваните следва да бъде повдигнато обвиняване за нелегално присъединение към елмрежата, което планува затвор до 5 години затвор.

Двамата мъже, за единия от които се знае че е съден за произвеждане и държане на подправена валута са били хванати в помещение, в което все още на задържането им през нощта на 22 декември са били в работен режим 16 компютърни конфигурации за копаене на криптовалута. В прилежащо помещение е имало готови за включване още 800 конфигурации, всяка от които с мощ от 2 киловолта.

Захранването на работещите „ копачки “ е ставало посредством нелегално прекаран кабел непосредствено от непосредствен трафопост на ЕвN, за останалите зареждането е трябвало да се реализира чрез мобилен трансформатор, прецизираха от ОД на Министерство на вътрешните работи – Сливен, които са работели по проблема от седмица след получен действен сигнал.

На трафопостта, откъдето е ставало зареждането към обекта е имало електромер, който обаче не е отчитал количествата електрическа енергия към пространствата. Уредът е бил съзнателно развален, даде да се разбере прокурор Стефанов. Никой от село Мечкарево, където живеят към 500 души е нямал визия какво се случва в бившето дървопреработвателно дружество, което се намира наоколо до река Тунджа в обрасла с ракита околност.

Кметът на селото Георги Стоянов схванал за незаконната плантация за рандеман на криптовалута късно вечерта на 22 декември след позвъняване на служителите на реда. По думите му парцелът бил предан чартърен от притежателя му, който преди време там произвеждал пелети.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР