Двама братя от врачанското село Баурене са принудени да се

...
Двама братя от врачанското село Баурене са принудени да се
Коментари Харесай

Братя от село се учат чрез счупен телефон

Двама братя от врачанското село Баурене са принудени да се образоват онлайн като употребяват счупения телефон на другарка на майка им. Но Ники и по-малкият от него Пресиан старателно залягат над уроците и макар че им е по-трудно в сравнение с останалите деца, не считат да се отхвърлят от учебното заведение.

Майка им Венцислава пък е принудена да меси хляба, който поставя на трапезата, тъй като и излиза по-евтино и с цел да спести пари за телефонни ваучери.

Тя има три деца. Най-малкото е момиченце, което доста желае да тръгне на детска градина, само че това не се случва поради ковид.

„ И двамата учат на телефон, който не е в доста положително положение. Днес се постанова Ники да учи на телефона. Утре се постанова Преслав да учи на телефона ”, споделя майка им. По думите й страда повече по-малкият наследник, тъй като по-големият постоянно има повече задания.

 Редуват се, с цел да може да не губят материала. А пък когато нямам опция да взема ваучер, госпожите, класните и другите учители по другите предмети ни се обаждат и ни дават информация защо би трябвало да се учи ”, описа Венцислава пред Нова тв.

Ваучерите свършват нормално за 1 ден, а най-евтиният от тях коства 10 лв.. Момчетата схващат това и също търсят разновидности.
„ Звънкам на госпожата и тя ми споделя домашното, каквото би трябвало да пиша ”, прецизира 11-годишният Ники.

Въпреки компликациите Венцислава е уверена, че децата й би трябвало да се образоват. И дава образец със себе си. Завършила е междинното си обучение като се е преборила със страшна бедност.

Живеела на квартира във Враца, която била на подбалканска улица в региона на болничното заведение. Тъй като нямала пари за тролей и се налагало всеки ден, в мраз и зной, да изминава по няколко километра пешком до ученическия комплекс в другия завършек на града. А откакто основала семейство, двамата с мъжа й съумели да си купят скромна къщурка, макар че не могли да се заловен на работа

 С парите, които получават от страната – 440 лв. за трите деца, съумяват да ги облекат и обуят и да си заплащат тока и водата. Но за интернет парите не стигат.

Майката не крие, че в този момент е доста значимо да го имат и децата й да разполагат с подобаващи устройства, с цел да се оправят по-добре и по-лесно с ученето.

Но не може да си го разреши и тъй като й се постанова да води постоянно огромния си наследник до София. Той има заболяване, което би трябвало да се следи от експерт и за което купува два типа медикаменти.

След телевизионния репортаж, който бе излъчен в четвъртък обаче се разбра, че хора от цялата страна се обаждат и желаят да оказват помощ на фамилията и двете ученолюбиви момчета да осъществят фантазиите си
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР