Двама бивши футболисти на Черно море, и двамата полузащитници, празнуват

...
Двама бивши футболисти на Черно море, и двамата полузащитници, празнуват
Коментари Харесай

Кеворк Тахмисян празнува 70-годишен юбилей. Тошко Атанасов-Барона стана на 65

Двама някогашни футболисти на Черно море, и двамата полузащитници, честват през днешния ден рождени дни.

Кеворк Тахмисян празнува 70-годишен празник. Той е рожба на школата на „ моряците ”, и на 18 години влиза в мъжете. През сезон 1968/1969 е част от тима на „ моряците ”, който приключва на четвърто място в „ А ” група, второ най-хубаво клубно достижение в групата на майсторите.



Кеворк играе също за ЦСКА, с който е първенец през 1975 година, Спартак (Варна), Доростол и Белослав. Тахмисян изпъква на терена с техника, взор върху играта и организаторски умения.

Тодор Атанасов, прочут с прякора Барона, навърщва през днешния ден 65 години. Той изкарва съществена част от кариерата си в Черно море, където има статут на клубна легенда. Майстор е на осъществяването на директни свободни удари, с необикновено добър ляв крайник.

Родом от Казанлък, Атанасов израства в школата на локалния Розова котловина, където след това играе 5 години в първия тим.



През лятото на 1977 година, на 23-годишна възраст, Атанасов минава в ЦСКА (София). Дебютира за „ армейците “ на 19 август 1977 година в 3-ия кръг на сезон 1977/1978 при успеха с 5:2 вкъщи срещу Ботев (Враца). Записва цялостни 90 минути и бележи четвъртия гол за ЦСКА.

Атанасов остава два сезона в тима, в които обаче рядко намира място в състава. Записва общо 13 мача с 3 гола в „ А “ група и 3 мача в шампионата за Купата на УЕФА.

В началото на 1980 година Тодор Атанасов минава в Черно море (Варна), като остава в клуба през идващите 12 години. Има 375 мача и 74 гола - 258 мача с 49 гола[ в „ А “ група и 117 мача с 25 гола в „ Б “ група.

Изиграл е 1 мач за " Б " националния и 1 мач за младежкия народен тим.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР