Двама арестувани за убийството на Боряна Стробъл - българската следа

...
Двама арестувани за убийството на Боряна Стробъл - българската следа
Коментари Харесай

Мистерия с убийството на българката в Tesla

Двама задържани за убийството на Боряна Стробъл - " българската диря " в Tesla. Катастрофата на 19 юни умъртви 38-годишната българка, която живееше с мъжа си в долината Уошо, Невада. Тя беше брачна половинка на Дж.Б. Стробъл, съосновател на Tesla. Арестите са станали три месеца след случилото се.

Катастрофата е станала в 7:45 сутринта на Old Highway 395 (Bowers Mansion Road), северно от мястото, където се разделя от основната автомагистрала в южния завършек на езерото Уошо.

Стробъл се движела на север по велоалеята. Съобщава се, че джип Ford Edge в южна посока е минал двойната жълта линия и северната лента и я е блъснал. Тя умряла на мястото на злополуката.

През юни патрули на автомагистралите в Невада разгласиха детайлности за злополуката, само че не показаха име на лидера. Разследващите настояват, че има несъответствия в показанията, дадени от двамата пасажери на транспортното средство, които са останали на мястото след злополуката.

Двамата споделили на патрулните чиновници на автомагистралата, че дамата карала, а мъжът спял на предната пътническа седалка. В изказването за ареста обаче се споделя, че е карал мъжът, който нямал шофьорска брошура, написа „ Монитор ”.

Той беше задържан по съмнение за закононарушение, неразумно шофиране, подправени показания, неспазване на дължимата грижа за отбягване на велосипед, възпрепятстване на държавен чиновник, шофиране без годна брошура, опозиция на държавен чиновник и скрит план.

Жената е задържана по съмнение за подправен доклад/липса на отчет и интрига.

Боряна Динева Стробъл, която е израснала в България, придобила икономическа степен от Калифорнийския университет в Бъркли през 2011 година и е траяла работа като изпълнителен шеф по човешки запаси в Tesla. Там тя се среща с Дж. Б. Стробъл, един от съоснователите на компанията и нейният основен софтуерен шеф. Те се оженили през 2013 година

По-късно тя получава магистърска степен по мениджмънт от Станфордския университет и се посвещава на Фондация Стробъл, която тя и брачният партньор й основават през 2015 година за поощряване на екологичната резистентност. Един от главните й планове е Generation Collection, която създава бижута от рециклирани метали.

През 2019 година Дж. Б. Стробъл, който в този момент е на 45 години, влезе в консултативна роля в Tesla, с цел да може да се концентрира върху Redwood Materials, компанията за преработване на акумулатори, която започва. Базирана е в Карсън Сити, Невада.

Семейството има двама дребни синове. Разследването на съдбовната злополука е изпратено до окръжния прокурор на окръг Уошо за обзор.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР