Два случая на намерени отровени безстопанствени животни - общо 7

...
Два случая на намерени отровени безстопанствени животни - общо 7
Коментари Харесай

Отровиха 7 бездомни кучета и котки във Враца

Два случая на открити отровени безстопанствени животни - общо 7 кучета и котки, се проверяват от зоополицията към Областна дирекция /ОД/ на Министерство на вътрешните работи във Враца.

Това заяви контрольор Венцислав Димитров, представен от Българска телеграфна агенция. Той посочи, че сигналите за откритите мъртви животни са подадени преди дни от жители, живеещи в квартал "Дъбника " в града. Едно от евентуално отровените животни е намерено в двора на детска градина, което в допълнение е тормозило хората, удостовери контрольор Димитров. Той добави, че по случаите са стартирани досъдебни производства, назначени са нужните експертизи, които да потвърдят или отхвърлят версиите за отравяне на животните. Засега следствията се водят против незнаен причинител, посочи полицейският чиновник.

Димитров е един от двамата полицейски чиновници, които работят от близо година като екип зоополицаи във Враца. Екипи от зоополицаи, които проверяват закононарушения против животни, са основани към всяко от районните ръководства на територията на регионалната дирекция на вътрешните работи. Обща от началото на годината в региона са подадени 10 сигнала за ликвидиране или свирепост към животни. По всички случаи са стартирани досъдебни производства, уточни Венцислав Димитров. Той добави, че доста повече са подадените сигнали с искане за оказване на помощ, на първо място здравна, както и за бедстващи животни. Зоополицаите проверяват единствено случаите на свирепост и съзнателно умъртвяване на животни, посочи Димитров. Другите сигнали, към този момент, се предават на неправителствени организации за отбрана на животните.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР