Два съдебни състава досега връщаха обвинителния акт. Основният мотив на

...
Два съдебни състава досега връщаха обвинителния акт. Основният мотив на
Коментари Харесай

Няма Прошка! Тежките Обвинения Срещу Трайков, Дянков И Прокопиев - Отново В Съда

Два правосъдни състава до момента връщаха обвинителния акт. Основният претекст на съда втория път (през март т.г.) беше, че делото е импортирано от " некомпетентна прокуратура " - от Софийската градска, а не от Специализираната. Освен това съдиите акцентираха, че би трябвало да има повече конкретика в обвиняването за мястото на действието.

Бившият вицепремиер Симеон Дянков и предприемачът Иво Прокопиев са упрекнати за осъществяване на длъжностно закононарушение, от което са настъпили обилни нездравословни последствия (близо 28 милиона лв. вреди на държавния бюджет).

Трима от привлечените - изпълнителният шеф на " Булброкърс " Радослав Рачев, Петър Василев и Любомир Евстатиев, са упрекнати за умишлено нанасяне на вреди на непознато имущество в изключително огромни размери.

Бившият министър на стопанската система и енергетиката Трайчо Трайков е упрекнат за това, че като длъжностно лице не е положил задоволително грижи за повереното му имущество, от което са настъпили вреди в изключително огромни размери и закононарушението съставлява изключително тежък случай.

Предстои Специализираният углавен съд - само способен да преглежда антикорупционни каузи, да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР