Два от най-големите мобилни оператора обявиха повишаване на цените на

...
Два от най-големите мобилни оператора обявиха повишаване на цените на
Коментари Харесай

И Yettel вдигат цените си от февруари заради инфлацията

Два от най-големите мобилни оператора оповестиха повишение на цените на услугите си от февруари 2023 година поради насъбраната годишна инфлация.

В сряда Yettel изпратиха предизвестия до клиентите си, че ще с 15.3% - по средногодишния показател на потребителските цени, разгласен от Национален статистически институт.

Индексацията ще се отрази във фактурите, издавани от 5 февруари 2023 година
Тя ще се приложи и за частни, и за бизнес клиенти на мобилни услуги;Цената на месечния абонаментен проект ще се усили с 15.3 на сто;Лизинговите вноски за закупено от Yettel мобилно устройство няма да бъдат наранени от индексацията.
Още на 5 януари Vivacom оповестиха, че подвигат цената на месечните абонаменти с " до 2 лв. с Данък добавена стойност за всяка съществена и спомагателна услуга ".

Тарифните им проекти са с разнообразни надценки и могат да се.
Основни услуги с месечни абонаменти до 11.99 лева с Данък добавена стойност в това число ще бъдат увеличени с % на насъбрана инфлация за 2022 година, само че не повече от 2.00 лева с Данък добавена стойност.Основни услуги с месечни абонаменти над 11.99 лева с Данък добавена стойност ще бъдат увеличени с 2.00 лв. с Данък добавена стойност, само че не повече от % на насъбраната инфлация за 2022 година
Vivacom няма да трансформира няколко групи услуги:
обществени абонаментни проекти и проекти за хора с увреждания за мобилни и закрепени гласови услуги;абонаментни проекти Unlimited 2, Unlimited 10, Unlimited 100, Unlimited 300 и Unlimited MAX, които са в продажба от края на 2022 г.услугите по контракти с добитите оператори N3 и Net1услугите, за които е подписано съглашение за нов период на контракта след 1 януари 2023.
Промяната още веднъж ще бъде отразена във фактурата за месец февруари и няма да визира лизинговите вноски на устройства на погашение.

Цените на Vivacom за позвънявания по дестинации ще бъдат изменени с % на насъбраната инфлация за 2022 година Те ще са годни за следните тарифни проекти: всички Smart, Business Smart, Unlimited 50 и Unlimited 150, VIVA FIX S, M, L и VIVAFIX Special. Очаква се те да се разгласяват до 20 януари 2023.

Цените за ползване на предплатени услуги (разговори, данни и SMS по дестинации) ще бъдат индексирани с % на насъбраната инфлация за 2022 година, като смяната ще се приложи за услугите, употребени след 01 февруари 2023 г.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР