Драма в наградите Еми може да настъпи заради категорията Драма,

...
Драма в наградите Еми може да настъпи заради категорията Драма,
Коментари Харесай

Драма на наградите Еми: сериалът Шогун се прицели в едноименната категория

Драма в премиите " Еми " може да настъпи поради категорията " Драма ", в която да попадне сериалът " Шогун " и да се стигне до съществени разбърквания при посочените за любимци за наградите.

В момента той се съревновава в категорията на лимитираните сериали или антологиите, само че съгласно списание Variety обмисля да смени номинацията си и да състезава за отличие дружно с останалите трагични сериали.

Така " Шогун " ще влезе в директна конкуренция със заглавия като " Короната " на Netflix, " The morning show " на Аpple и Fallout на Amazon Prime Video.

Сериалът, основан по книгата на Джеймс Клавел от 1975 година придвижва феновете в Япония през 17 век - ера на трагични битки за власт и въздействие, в която се впускат и основните герои на сериала.

В основата на сюжета стои историята на Джон Блекторн (в ролята: Космо Джарвис) - британски мореплавател, чийто транспортен съд се разрушава край крайбрежията на Япония и той попада в плен. Стратегът Торанага, който има максимален капацитет да завземе цялостната власт в Япония, взема решение да употребява пленения англичанин, с цел да разкрие на японците своите знания за военното дело, до момента в който самичък усвоява техните език, просвета и метод на живот.

Variety напомня, че тази годината борбата в категорията на лимитираните сериали е изключително оспорвана, като номинациите, които ще бъдат оповестени през юли, ще стеснят кръга до пет заглавия, за разлика от трагичните и комедийните сериали, където са разрешени по осем номинации.

Освен това се чака да си прицели и в други категории - за най-хубава актьорска игра и за механически резултати.

За най-хубав артист се чака се чака да спорят Гари Олдман за ролята му в Slow Horses и Доминик Уест ( " Короната " ), а в случай че в номинациите се включи и изпълнителят на основната роля в " Шогун " Хироюки Санада, той може да се трансформира във втори азиатски артист, спечелил сходно отличие след Лий Юнг-дже ( " Игра на калмари " ).

Ана Савай, която се превъплащава в ролята на преводачката Тода Марико, може да влезе в борбата за най-хубава актриса паралелно до Дженифър Анистън и Рийз Уидърспуун (The Morning Show), носителката на " Оскар " Ема Стоун ( " Проклятието " ) и Имелда Стоунтън ( " Короната " ).
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР