Два огромни камиона бяха напълнени с нерегламентирано изхвърлени отпадъци на

...
Два огромни камиона бяха напълнени с нерегламентирано изхвърлени отпадъци на
Коментари Харесай

Полицията нахлу с багери в пловдивския квартал „Столипиново“!

Два големи камиона бяха напълнени с нерегламентирано изхвърлени боклуци на ул. „ Възход “ в „ Столипиново “. Това стана при изключителна акция на „ Чистота “ след сигнал на жители, че пространството се замърсява заради неналичието на контейнери.
Директорът на общинското дружество инж. Десислава Георгиева увери, че се търси вид по какъв начин на посоченото място да бъдат сложени съдове за боклук. Към момента това към момента е сложна задача, тъй като улицата е тясна и сметовозите не могат да влязат в нея. Всяка заран чиновници на „ Чистота “ ръчно изнасят  отпадъците.
Достъпът на техниката е усложнен даже откъм огромния блок, защото е блокиран от паркирали транспортни средства. За днешното разчистване още веднъж беше потърсено и оказано подпомагане от Шесто районно ръководство на Министерство на вътрешните работи.
Освен постоянното ежедневно сметоизвозване, в „ Столипиново “ без почивен ден работят и екипи със профилирана тежка техника за събиране на едрогабаритни боклуци. Непрестанни са също изключителните акции за разчистване нерегламентирани сметища. При последната от края на януари единствено за ден бяха събрани близо 92 тона боклук.
Георгиева подсети, че преди по-малко от година в квартала бяха сложени към 50 броя спомагателни контейнера за боклуци. Повечето от тях към този момент са счупени или изчезнали, тъй че към днешна дата броят им още веднъж е непълен. Организаторът на „ Чистота “ за регион „ Източен “ е подал поръчка за 100 нови контейнера, като 50 от тях още веднъж са планувани за „ Столипиново “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР