Два нови фотоапарата представи Panasonic. Lumix GX9 е цифрова безогледална

...
Два нови фотоапарата представи Panasonic. Lumix GX9 е цифрова безогледална
Коментари Харесай

Panasonic представи два нови фотоапарата



Два нови фотоапарата показа Panasonic. Lumix GX9 е цифрова безогледална камера със сменяема оптика (DSLM), а Lumix DC-TZ200 е стилен фотоапарат с 1-инчов датчик.
Lumix GX9
Според компанията апаратът е подобаващ за напреднали фенове. Паралелно с това обаче той е стилен и би бил удачно решение да вземем за пример за улична фотогафия.

Прочетете още: Panasonic Lumix G9: фотоапарат за запалянковци

GX9 предлага 20,3-мегапикселов Digital Live MOS датчик без нискочестотен изглаждащ филтър (Low-pass filter), което му разрешава да снима детайлни облици с по-широк динамичен диапазон и по-плавни нюанси.

От Panasonic изясняват още, че цифровите данни сред апарата и обектива се обменят със скорост до 240 фрагмента в секунда. В резултат на това, Lumix GX9 може да концентрира почти 0,07 сек., както и да прави серии от по 9 фрагмента в секунда при опазване на фокуса върху движещи се обекти.

Starlight AF (Автофокус при звездна светлина) разрешава на потребителите да снимат с автофокус даже звезди на нощното небе.

За улеснение на потребителя GX9 е оборудван с Live View визьор, който може да се завърта до 80 градуса. Интересна е функционалността Eye Sensor AF, при която фотоапаратът стартира да концентрира, когато потребителят приближи окото си до визьора.

Също по този начин, за икономисване на сила, фотоапаратът разполага с нова функционалност, с която автоматизирано минава в латентен режим, откакто открие, че окото е отдалечено от визьора. Потребителят може бързо да се върне в режим на снимане с натискане на спусъка на половина. Благодарение на това разработчиците дават обещание до 900 фотоси с едно зареждане на батерията.

Lumix GX9 предлага още 5-осев двоен стабилизатор на облика, снимане на видео при 4K резолюция, както и умни функционалности като Post Focus, позволяваща фокусиране върху разнообразни обекти на към този момент снимана сцена.

Lumix DC-TZ200
Другото предложение на компанията е стилен фотоапарат, ориентиран към туристите. Съкращението TZ значи Travel Zoom. Продуктът е оборудван с обектив Leica DC Vario-Elmar предлагащ 15-кратно оптично варио и 5-осева стабилизация.

Нека външният тип не ви залъгва. Въпреки дребния си размер апаратът е екипиран с 1-инчов MOS датчик – много по-голям от тези инсталирани на множеството компактни камери.

Подобно на описания нагоре GX9 тук от Panasonic приказват за предаване на сигналите от 240 фрагмента в секунда. В резултат на това апаратът реализира високоскоростен автофокус за почти 0,1 сек.

Все отново TZ200 е запазил едно от преимуществата на дребните апарати – опцията да концентрират от близо, с помощта на по-малките си датчици. В случая разработчиците дават обещание макро фрагменти от 3 см. разстояние.

Друга разлика по отношение на други оферти с сходен размер е съществуването на Live View визьор. Той може да е потребен за потребителите, които желаят да снимат в по-светла конюнктура, да вземем за пример при мощна слънчева светлина.

Сред новите функционалности са Клин на фокуса (Focus Bracket) и Клин на блендата (Aperture Bracket), които разрешават снимане на серия от фотоси с автоматизирана смяна на настройките, надлежно на дистанцията на фокусиране и на блендата. Най-добрата точка на фокусиране или дълбочина на рязкост могат да бъдат определени след това.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР