Два медикамента дават добри резултати при лечението на коронавируса. Това

...
Два медикамента дават добри резултати при лечението на коронавируса. Това
Коментари Харесай

Две лекарства борят коронавируса

Два медикамента дават положителни резултати при лекуването на ковид. Това стана ясно от брифинга на Медицинския съвет към кабинета. Днес на държавното управление  ще бъде препоръчан план на решение, с което да се утвърди контракт сред здравното министерство и Китайската национална фармацевтична корпорация за външна търговия за доставка на лекарствения артикул хидроксихлорохин, както и азитромизин на таблетки, заяви здравният министър Кирил Ананиев. Това са медикаменти, които дават доста добър резултат при лекуването на вируса, изясни проф. Георги Момеков от експертния медицински съвет. Според учените в него приложените до момента ограничения на физическа и обществена изолираност са наложителни. С течение на епидемията те могат да бъдат преосмислени и при удобното й развиване олекотени, сподели шефът на съвета проф. Коста Костов. Той изясни, че съветът е подготвен с отчет от към 400 страници, който е предаден на премиера.

Докладът е от три раздела. В първия се преглеждат рекомендациите към извънболничната помощ, във втория – към болничните заведения, в третия – рекомендациите за взимане на ограничения.

Според Съвета за реализиране на по-добри резултати е неотложно към сегашните ограничения да бъдат добавени спомагателни, които да засягат за другите категории лица. Става въпрос за здрави хора, само че изложени на висок риск, каквито да вземем за пример са медицински лица на първа линия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР