Два контейнера с изхвърлени и унищожени от Столичното следствие документи

...
Два контейнера с изхвърлени и унищожени от Столичното следствие документи
Коментари Харесай

Два контейнера с унищожени документи до следствието

Два контейнера с изхвърлени и унищожени от Столичното разследване документи видя екип на bTV, заведен до тях от следователя Бойко Атанасов.

Сред книжата има и такива, които наподобява, че са от аферата КТБ. Според Атанасов унищожаването е почнало след неговите разкрития пред медиите за "зависимостите на прокуратурата от Делян Пеевски ".

„ Това е унищожено. Да, доста е унищожено ", споделя Атанасов пред камерата на bTV до контейнерите. "Това са контракти за продажба на дружествени дялове. "

В кофите за отпадък се виждат неподписани описи от досъдебни производства, като това по случая КТБ. Например от том 205, съгласно смачканите листа, следствието се е разделило с разказа на разпитите на очевидци по аферата и контракти на военния цех Дунарит, който е благосъстоятелност на Цветан Василев.

В серия от изявленията Бойко Атанасов твърди, че разкрива зависимостите в правосъдната ни система. "Виждам, че казаните, които са за боклуци, са цялостни. Очевидно не са скучали в почивните дни. Надявам се да са се справили с поставената задача, само че не всичко може да се унищожи ", споделя следователят.

Според него унищожаването е заповядано от група, която употребява управлението на прокуратурата за персонална полза. Пред Канна Рачева Атанасов допуска, че целият именуван от него "първи бранш " е работил по делото КТБ. "Той е основан нелегално ", твърди Атанасов.

Според някогашния началник на столичното разследване Петър Петров обаче всичко е законно.

Атанасов споделя още, че решенията са нареждани едностранно, освен за делата против политици, само че и против предприемачи. "Натискът е не да се възвърне това, което е откраднато от страната, било то Данък добавена стойност, било то други вреди, които са нанесени на държавния бюджет. Там стартират да се сменят прокурори, стартират едни такива игри. професионални затрупвания с други каузи... само че да не се работи по това, което е с огромен стопански интерес.”

По мотив изказванията на следователя основният прокурор сподели, че поради унищожените документи ще се срещне с Бойко Атанасов и цялото столично разследване до края на седмицата.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР