Два конкурса – Четвърти национален литературен конкурс, посветен на Никола

...
Два конкурса – Четвърти национален литературен конкурс, посветен на Никола
Коментари Харесай

Организират два конкурса в рамките на поетичните празници „Вапцарови дни“

Два състезанието – Четвърти народен книжовен конкурс, отдаден на Никола Вапцаров и Осми народен рецитаторски конкурс по негови произведения, ще се осъществят в границите на поетичните празници „ Вапцарови дни “, оповестиха от дирекция „ Образование и юношески действия “ към Община Варна.

Събитието ще се организира за осма поредна година от 3 до 7 декември. Организатори са Община Варна и ВВМУ „ Н. Й. Вапцаров “.
Творбите за литературния конкурс ще се одобряват до 12.11.2022 ги (събота) на адрес: гр. Варна – 9002, Български пощи – Клон 2, ул. Иван Аксаков 7А, ВВМУ „ Н. Й. Вапцаров “ за състезанието „ Вапцарови дни “. Справки на тел.: 0882548682 – Георги Лолов. В състезанието се позволяват за присъединяване създатели на стихотворение или есе без ограничавания във възрастта. Желаещите могат да вземат участие с до две творби в една от формите на литературното изкуство – есе (до две страници  във формат „ Times New Roman “, 12) или стихотворение, които не са оповестени в книга, на страниците на периодически издания или в обществените мрежи в интернет. Произведенията се показват напечатани и неподписани по три екземпляра в непрогледен плик. В същия плик се слага по-малък запечатан плик с един образец от творбата, подписано, с къси биографични данни на създателя, електронен адрес и/или телефон за контакт. Малките пликове ще бъдат отворени след установяване на класацията от журито.

Обявяването на премиите на класиралите се на първите три места в състезанието ще бъде на формалните уеб сайтове на Община Варна и ВВМУ „ Н. Й. Вапцаров “ на 8 декември 2022 година
Наградният фонд на състезанието е обезпечен от Община Варна. Голяма премия е 550 лева и плакет от кмета на Община Варна; І премия – 400 лева.; ІІ премия – 300 лева.; ІІІ премия – 200 лева

Вторият конкурс – рецитал по произведения на Вапцаров за фенове ще се организира на 03.12.2022 година (събота) от 9:00 часа в зала „ Пленарна ” на Община Варна. В него се позволяват за присъединяване непрофесионални реализатори на художествено слово по произведения на Вапцаров (поезия или проза), с времетраене на осъществяванията до 5 мин., които ще бъдат разпределени в следните възрастови групи: до 11 години; 11-15 години; 16-24 години; над 25 години.
Наградният фонд на състезанието е обезпечен от Община Варна, както следва: Голяма премия – 450 лева и плакет от началника на ВВМУ; Във всяка възрастова група: І премия – 350 лева.; ІІ премия – 250 лева.; ІІІ премия – 150 лева Ще бъдат раздадени и доста поощрителни награди. Заявки за присъединяване в състезанието се одобряват до 25.11.2022 година на следния електронен адрес: [email protected]. В поръчката би трябвало да бъдат приложени: трите имена на участника; възраст; заглавие на произведението; времетраене на осъществяването. Справки на тел.: 0882548682 – Георги Лолов.

Галаконцертът на класиралите се на първите три места във всяка възрастова група, оповестяването и връчването на премиите ще се организира на 04.12.2022 година (неделя), от 13.00 часа в зала „ Пленарна ” на Община Варна. В случай на усилване на противоепидемичните ограничения, състезанието ще се организира във виртуална среда. Крайното решение за метода на осъществяване на състезанието ще бъде разгласен на  10.11.2022 г.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР