Два гола на Спас Делев и един на Игор Тиаго

...
Два гола на Спас Делев и един на Игор Тиаго
Коментари Харесай

Три гола донесоха важни 3 точки за Лудогорец

Два гола на Спас Делев и един на Игор Тиаго бяха нужни на Лудогорец, с цел да завоюва с 3:1 при гостуването на Хебър Пазарджик в среща от 24-ия кръг на efbet Лига.

Разградчани имаха тотално игрово преимущество, само че направиха прекалено много пропуски в завършващата фаза и интригата в мача се резервира до края.
-->
С триумфа Лудогорец се приближи на точка до водача ЦСКА преди мача на " армейците " по-късно през днешния ден против Спартак Варна.

Хебър позволи трета поредна загуба и остава предпоследен с 16 точки.

Лудогорец доминираше през първата част, само че с единствения си удар във вратата домакините съумяха да стигнат до попадение и се отдръпнаха при тъждество на почивката.

Кирил Десподов проби отляво в 6-а минута, само че стреля над напречната греда. Секунди по-късно Игор Тиаго прати топката в мрежата, само че попадението бе анулирано поради засада след намесата на ВАР.

В 21-а минута Десподов още веднъж се озова на стрелкова позиция и трансферира вратаря на Хебър, само че топката бе изчистена от голлинията, а при добавката шут на Пьотровски бе блокиран от бранител.

Лудогорец поведе в 22-а минута след многоходова акция, която приключи Спас Делев с топовен удар.

В 35-а минута и гредата избави вратата на Хебър след удар на Десподов.

В последната минута на първата част Хебър възвърне равенството с първия си удар към вратата на разградчани. Лорен Маружин изведе Арсенио Валпорт, който с удар в близкия ъгъл изравни за 1:1 с първия гол за Хебър след завръщането на отбора вкъщи на стадион " Георги Бенковски ".

През втората част Лудогорец не съумя да реализира същия напън, а с придвижване на времето и напрежението сковаваше краката на разградчани.

В 70-а минута Спас Делев сподели класата си и вкара основното второ попадение за Лудогорец. Бързоногият нападател показва отличен отскок и с глава прати топката в мрежата след центриране отляво на Дани Групер.

Едва в последните минути на мача Хебър погледна по-смело в офанзива и сътвори две-три разбърквания пред вратата на Лудогорец, които не се увенчаха с триумф.

В края на добавеното време домакините хвърлиха всички футболисти напред при осъществяване на фаул, само че не съумяха да се възползват от обстановката, а в последвалата контраофанзива Игор Тиаго осъществя трети гол в опразнената врата за крайното 3:1.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР