Два бронзови спечелиха българските състезатели от Европейското първенство по борба

...
Два бронзови спечелиха българските състезатели от Европейското първенство по борба
Коментари Харесай

Два бронзови за България на Европейското по борба за момчета

Два бронзови завоюваха българските състезатели от Европейското състезание по битка за възпитаници в унгарския град Дьор. Отличията донесоха Станислав Минчев (Странджа 2001, Средец) и Иван Стоянов (Берое, Стара Загора) в свободния жанр. В дребния край за бронза при 48-килограмовите Минчев победи с туш македонеца Реджеп Поцеста, откакто губеше с 0:4. Преди това той съкруши представителя на домакините Вилмос Рейн с 8:0 и молдовеца Константин Лунгу с 5:0, а на полуфинала загуби от арменеца Мушег Мхртчян с механически туш.

В спор за оценката Стоянов (57 кг) прегази украинеца Максим Кизюк с механически туш. Преди това българинът беше безапелационен против словака Гал Андрас - 10:0, надви над Махамадали Гулиев (Азрбайджан) с 8:6, а по-късно победи и турчина Алихан Йоксуз с 11:0. Но на полуфиналите загуби от бъдещия първенец в категорията Арип Абдулаев (Русия) с 0:10. Треньор на Минчев е Симеон Стаев, а на Стоянов - Диан Динчев, който беше и в ролята на народен треньор на момчетата в свободния жанр.

Момчетата в класическия жанр и девойките останаха на крачка от оценките. В категория до 85 кг Георги Раев (Рилски спортиист, Самоков) загуби борбата за бронза от Симонас Вилулис (Литва) със 7:8, а Йордан Арнаудов (Локомотив, Пловдив) отстъпи в дребния край при 52-килограмовите с механически туш 0:9 пред Алперен Бербер (Турция).
При девойките Никол Крумова (Ботев-93, Враца) приключи пета в категория до 42 кг.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР