ДВ: Господин Жириновски, кандидатирате се вече шести път за президентския

...
ДВ: Господин Жириновски, кандидатирате се вече шести път за президентския
Коментари Харесай

Жириновски: Западът пречи на човечеството!

ДВ: Господин Жириновски, кандидатирате се към този момент шести път за президентския пост. Не Ви ли доскуча?

Владимир Жириновски: Как може такова нещо да е скучно? На Вас доскучава ли Ви да вършиме изявленията? Това е работа. Най-отговорната, най-представителната и най-тържествената работа. Като в спорта. Който не взе участие в Олимпийски игри или международни шампионати, няма какво да търси там.

Дъждовни води: Казвате, че Русия има потребност от "изборна монархия ". Означава ли това, че желаете Русия да бъде ръководена от цар, който се споделя Владимир Жириновски?

Жириновски: Не, само че като монархия Русия реализира доста. Трябваше да запазим нашата монархия. Както направиха Англия, Дания, Холандия, Швеция и Норвегия. Сега бихме могли да изберем монарх и да кръстим страната "Руска империя ". А президентът да се назовава "върховен държател ".

Дъждовни води: Един претендент за президентския пост няма по какъв начин да гледа с равнодушие на връзките със съседите. Както знаем, Русия се намира в задънена улица във връзка с украинския въпрос. Какво би трябвало да се направи?

Жириновски: Украйна по този начин и по този начин ще се разпадне. Полша ще вземе западната част, Унгария - Карпатите, а Румъния - Буковина и Бесарабия. Ние ще си вземем цяла Новорусия. Украйна няма бъдеще.

Дъждовни води: Украйна надали ще остане очарована от сходни изказвания. Какво би трябвало да се предприеме за възстановяване на връзките?

Жириновски: Нищо. Там доминира един антируски режим. И единствено това е от голяма важност.

Дъждовни води: Значи Вие смятате, че отговорна за всичко е Украйна, а не политиката на Путин, която докара до тези проблеми?

Жириновски: Само Украйна е отговорна. И нейните антируски, прозападни и противоконституционни сили. Украйна ще колабира и ние би трябвало да я възстановим. Донбас, Луганск и другите области.

Дъждовни води: Западът наказа Русия поради противозаконната анексия на Крим. Смятате ли, че Студената война към този момент е в ход? И в случай че да - какво би трябвало да се направи?

Жириновски: Сегашната обстановка ми харесва. Санкциите единствено укрепват нашата родна стопанска система.

Дъждовни води: Добре, да поговорим тогава за Съединени американски щати, които също са част от Запада. Когато Доналд Тръмп беше определен за президент, Вие вдигнахте наздравица с шампанско за успеха му. След това обаче връзките със Съединени американски щати се утежниха. При Обама те бяха доста по-добри. Не се ли зарадвахте прекомерно рано?

Жириновски: Ние приветствахме успеха на Тръмп. Лично аз бях предсказал тази победа. И просто отпразнувах вярната си прогноза. Доналд Тръмп победи - за това ставаше дума. А че той не усъвършенства политика към Русия, даже е добре за нас. Докъде щяхме де стигнем, в случай че бяхме получили всичките тези отстъпки?

Дъждовни води: Значи колкото по-зле, толкоз по-добре, по този начин ли?

Жириновски: Много по-добре е, когато Западът ни преглежда като зложелател и ни лимитира по всякакъв начин. Санкции, наказания и отново наказания. По този метод се активизираме и можем да се развиваме по-бързо.

Дъждовни води: За първи път срещаме претендент за президентския пост, който желае страната му да бъде наказвана...

Жириновски: Не приказвам за санкции, а за това, че Западът просто не може иначе. И таман тук е неговата неточност. За Русия обаче това е преимущество. Ако Западът се отнасяше с нас както с Украйна, с цялото това съдействие с Европейски Съюз, с това Шенгенско съглашение, ние от дълго време щяхме да сме омекнали, щяхме да се съгласим с всичко и щяхме да западнем. Вместо това ние ставаме все по-силни, а това ни оказва помощ да разрушим Запада. За да не ни пречи повече.

Дъждовни води: Значи желаете да разрушите Запада?

Жириновски: Естествено! Той пречи на човечеството. Америка, Германия...

Дъждовни води: Защо смятате, че Германия пречи на човечеството? И за какво да пречи на Русия?

Жириновски: Защото ръководи Европа.

Дъждовни води: Германия обаче е най-важният стопански и търговски сътрудник на Русия.

Жириновски: Нямаме потребност от вас! Не купувайте нищо от нашите артикули и първични материали. И ние не купуваме нищо от вас. Ако не купувахте нашия природен газ, цялата ни страна щеше да е оборудвана с газопроводи. Ако не купувахте нашия нефт, бензинът ни щеше да е доста на ниска цена.

Дъждовни води: Резултатът от изборите на 18 март е почти явен. Какво чака Русия в края на този избирателен ден?

Жириновски: Може и да печеля. И на идващия ден цялата страна ще излезе по улиците с усмивка на лицето. След два-три месеца всички наказания ще бъдат анулирани. Вие, европейци и американци, ще бъдете принудени да слушате. Ще докарам света до ръба на война. И ще кажа: Или ще вършиме каквото аз желая, или се крийте в някой бункер.

Дъждовни води: Звучите като деспот...

Жириновски: Защо да звуча като деспот? А вие за какво ни се месите? Ние да не би да се месим във вашите работи! Защо ни казвате по какъв начин да живеем? Крим е съветска земя, там живеят руснаци. В Донбас - също. Дадохме ви на вас, германците, шанса да се обедините. И какво ни платихте? Десет пъти по-малко от това, което можехте да платите. Треперѝ, Европа! Дори да не печеля на 18 март, режимът в Русия ще ви принуди да спрете най-накрая да ни давате ум по какъв начин да живеем. Няма да ви позволим да ни командвате!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР