В сравнение с изследването през март сега няма голяма разлика

...
В сравнение с изследването през март сега няма голяма разлика
Коментари Харесай

Димитър Ганев : Ще бъде трудно съставяне на правителство между две от формациите. Вариантите са три

В съпоставяне с проучването през март в този момент няма огромна разлика в електората картина преди идните избори. Констатираме ерозия в доверието към ПП-ДБ разликата им с ГЕРБ към този момент е малко над 9%. Така първият се отделя много напред. Това разгласи по Нова ТВ Димитър Ганев от социологическа организация „ Тренд “, цитирайки последни резултати от тяхно изследване.

Според Ганев след първите ГЕРБ-СДС се оформят три обединения с близки резултати – Движение за права и свободи, ПП/ДБ и „ Възраждане “. Всяка от тях е допустимо да стане втора, трета и четвърта, уточни Ганев. Според него една четвърт от българите към момента не са решили за кого да гласоподават.

На пето място по доверие се подрежда Българска социалистическа партия, а след тях са „ ИТН “. Няколко дребни партии са с късмет да прескочат изборната преграда, само че за тях е мъчно да се предвижда в този миг.

От тези резултати вадим извода, че при тази обстановка ще бъде мъчно сформиране на държавно управление сред две от обединенията. Но даже и да реализират 121 депутати, мъчно ще се ръководи. Оформят се три разновидността: 1. Повторение на сглобката – ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи. 2. ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и трети индивид. З. Нови избори.

Много мъчно могат да се открият политически разновидности отвън тези благоприятни условия. От акцията зависи дали една групировка може да загуби или да активизира нов избор. Но революционни промени не очаквайте. Избирателната интензивност се чака още веднъж да бъде ниска. Ще виждаме още веднъж съревнование сред твърдите електорати, предвижда Ганев.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР