Дупница. Община Дупница спечели финансиране за проект Подобряване на материалната

...
Дупница. Община Дупница спечели финансиране за проект Подобряване на материалната
Коментари Харесай

Община Дупница спечели финансиране за проект Подобряване на материалната база в Домашен социален патронаж и Диетично столово хранене

Дупница. Община Дупница завоюва финансиране за план " Подобряване на материалната база в Домашен обществен патронаж и Диетично столово хранене пред фонд „ Социална протекция “, оповестиха от Община Дупница . Стойността на плана е 56 941,37лв., от които 6 963,93лв., според условията на програмата и с решение на Общински съвет, са лично съфинансиране. Останалата част от средствата са безплатна финансова помощ от фонд „ Социална протекция “. Договорът за финансиране бе подписан от кмета на Община Дупница инж.Методи Чимев и сега тече процесът на избор на реализатор на СМР, като срокът за осъществяване е 4 месеца.

Проектът е квалифициран от общинска администрация и цели възстановяване на материалната база на обществената услуга, която обезпечава грижи за най-уязвимите жители - общо 260 консуматори, възрастни хора, самотно живеещи, хора с увреждания, военно инвалиди и ветерани от войната.

Настоящето планово предложение идва в отговор на потребността от възстановяване на материалната база и обществената инфраструктура, защото пространствата не са ремонтирани повече от 10 години. Чрез него ще се реализира по-висока степен на успеваемост на работния развой и съблюдаване на санитарно-хигиенните условия и правила. От друга страна ще се обезпечи по-благоприятна работна среда и повишение на мотивацията на обслужващия личен състав, което в същото време е причина за възстановяване качеството на предлаганата услуга и облекчаване в по-голяма степен потребностите и упованията на крайните получатели.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР