Дупница имаше една неприятна слава преди 15-16 години, беше свързана

...
Дупница имаше една неприятна слава преди 15-16 години, беше свързана
Коментари Харесай

Безлов: Няколко души още движат бизнеса на Галеви, местните знаят, но си мълчат

 Дупница имаше една неприятна популярност преди 15-16 години, беше обвързвана на първо място с братя Галеви. Сега стана ясно, че въпросният господин Капланов е бил обвързван с тях. Това сподели по Българска национална телевизия Тихомир Безлов от Център за проучване на демокрацията във връзка с изчезването на Янек Миланов.

Личните ми мемоари са, че някъде 2005-2006 година внезапно Дупница стана тематика в медиите, стартира да се разяснява по какъв начин Галеви управляват града. Темата попадна и в интернационалните огромни медии, сподели Безлов.

Навремето беше извършено едно огромно следствие във връзка с братя Галеви, в последна сметка имаше правосъден развой и те бяха оправдани на първа инстанция в Кюстендил, на втора инстанция Апелативният съд ги осъди на 7 години и през 2012 година Касационният съд удостовери присъдата и тогава братята изчезнаха. Пламен Галев беше пуснат като претендент за народен представител и тогава те изчезнаха, напомня Тихомир Безлов.

" Моето усещане е, че при следствието за пране на пари, стана ясно, че Галеви имат доста вложения в Дупница и района и сякаш има няколко индивида, които не престават да движат бизнеса им в града, евентуално локалните знаят повече, само че никой не желае да приказва ", добави Безлов.

Според него, има разнообразни опити на ръководещата политическа групировка да се пребори с сходни случаи на такива места, да вземем за пример Несебър, само че без значение от опитите им, те губят от локалните феодали.

Големият проблем в Дупница и сходни градове е, че младежите не остават там, счита Безлов.

Издирването на изчезналия преди месец Янек Капланов от Дупница продължава. Вече е тестван половината от набелязания регион с повърхност от 120 кв. км. От през днешния ден в издирването ще се включи и конна полиция, заради сложната досегаемост на местностите, които би трябвало да бъдат претърсени.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР