Думите моля, благодаря и извинявай имат огромно значение за човечеството

...
Думите моля, благодаря и извинявай имат огромно значение за човечеството
Коментари Харесай

Моля, Благодаря, Извинявай - какво означават тези думи?

Думите апелирам, благодаря и извинявай имат голямо значение за човечеството и света, само че някои хора ги употребяват по-рядко от други, а от време на време даже и не ги употребяват тъй като не са били научени да ги споделят. Ето какво в действителност седи зад тези три " вълшебни " думички.
Първа дума: Моля
Използваме думата апелирам, когато желаеме нещо от другия човек, което не можем сами да създадем или да получим. Зад тази дума стои нашата взаимозависимост от другите и неспособността ни да се оправим сами с проблемите. Когато желаеме нещо от някого, би трябвало да използваме тази дума, като ключова дума или код, който в действителност демонстрира до каква степен имаме потребност.
Втора дума: Благодаря
 Най-голямото детско благодаря ще кандидатства за върховете на Гинес " Най-голямото детско благодаря " ще кандидатства за върховете на Гинес
Инициатива подтиква подрастващото потомство да показва благодарността си към положителното. Идеята е на Държавната организация за протекция на де...
Думата благодаря произлиза от двете думи - богатство и даря или подарявам. В случая споделяме благодаря, когато някой ни направи услуга или ни даде или помогне с нещо, от което имаме потребност, или пък ни подари с богатство (нещо потребно и подкрепящо). Тази дума демонстрира какъв брой доста е било потребно, това което сме получили от другия.
Трета дума: Извинявай
Тази думичка също произлиза от друга дума, която е виновност . Думата извинявай използваме, когато имаме виновност по отношение на някого, когато сме го обидили или сме създали нещо неправилно. Зад тази дума стои неспособността ни да се оправим с нашите дефекти и недостатъци и разбирането, че не сме идеални и че вършим неточности.
Тези 3 " вълшебни " думички разкриват доста за човешката природа и по тази причина, че човек не би могъл да оцелее обособен от обществото.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР