Думи като „Спокойно!“, най-вероятно още повече ще разсърдят и ядосат

...
Думи като „Спокойно!“, най-вероятно още повече ще разсърдят и ядосат
Коментари Харесай

Думи, които да не казваме по време на скандал

Думи като „ Спокойно! “, най-вероятно още повече ще разсърдят и ядосат индивида с който се карате. И то изключително, когато страстите взимат връх и излизат отвън надзор. Наред с буйното и дразнещо държание някои думи могат незабавно да трансфорат продуктивния спор в противен скандал с викове и взаимно оскърбления. Вижте кои изречения психолозите предлагат да избягвате по време на скандал. Тези думи не би трябвало да произнасяте при кавга с сътрудник, другар, член на фамилията или с който и да било.

1. Ти в никакъв случай... или Ти постоянно...
Тези изречения нормално са пресиления и рядко са истина. Така вие поставяте своя сътрудник в състояние, в което му се постанова да се пази. В резултат той най-вероятно ще се направи, че не чува това, което сте се пробвали да кажете и ще се постарае да ви потвърди, че не постоянно всичко е по този начин както вие казвате. Това ще бъде един неправилен спор, който до нищо няма да докара. Опитайте се да бъдете справедливи във връзка с това, което ви безпокои и се придържайте към обстоятелствата. Може да кажете: „ Вчера не ми беше прелестно, когато не извърши моята молба и не разчисти стаята за идването на нашите другари “. Или: „ Следващият път, когато имаме посетители ще бъда признателна, в случай че не откажеш да ми окажеш помощ “. Такъв съвет дават психотерапевтите.

2. Ти – тъкмо, както и майка ти
Такова изказване измества предмета на разногласието на назад във времето, а преди всичко излизат оскърбленията от персонален темперамент. Стратегията тук е елементарна – в случай че не можеш да спечелиш разногласието, унищожи морално своя съперник. Това е едно от най-често употребяваните мръсни номера в спор. Постарайте се да не играете мръсно.

3. Да поговорим по-късно, в този момент с теб е просто невероятно да се беседва
Тази фраза най-вероятно ще бъде преценена като предпочитание да се нанесе прочувствена контузия, а не като предпочитание за отмора и усмиряване. В разгара на разногласието, когато пристрастеностите кипят не би било зле да си починете най-малко за 20 минути, с цел да укротите кортизона и адреналина вилнеещи в кръвта. Но фразата може да звучи и по този начин: „ Сега сме прекомерно смутени. Хайде да спрем за 20 минути, с цел да можем да поговорим умерено и без оскърбления, както желаеме и заслужаваме “.

4. Край, задоволително! Тръгвам си!
Мислете какво говорите. Не казвайте това, за което след това ще съжалявате. Да заплашите, че ще си отидете е може би най-неприятното, което можете да кажете или извършите на своя сътрудник, изключително в случай че в реалност нямате такива планове. Едно е в случай че би трябвало да си починете, да останете самичък и да се успокоите. Друго е в действителност да кажете: „ Вече не те обичам и си отивам “. Тези думи раняват душата и унищожават доверието, което след това може да не съумеете да върнете. Вместо да казвате такива неща, направете си отмора, с цел да се успокоите и да се вземете в ръце. Ако би трябвало си отидете и останете уединено и се върнете в друго време. Така поучава авторката на книги по логика на психиката на фамилния живот Шери Майерс.

5. Ти си подобен глупак!
Това е унижение на персоналното достолепие. Такива оскърбления постоянно се употребяват в ентусиазъм на яд, с цел да аргументите болежка на индивида, с който се карате, само че те не водят до разрешаване на споровете. Обратно – те могат да провокират ответни нападки и да се разрушат връзките. Опитайте се да се концентрирайте над съответния проблем или върху това, което в действителност е засегнало вашите усеща, само че не е нужно да се нападате с оскърбления индивида, с който се карате.

6. Защо правиш от мухата слон?
Тази обидна фраза подразбира, че смутеният човек няма учредения да се разстройва. В множеството случаи това единствено налива масло в огъня, тъй като когато сме огорчени желаеме да ни изслушат и да се постараем да разберем, а не да ни кажат, че прекомерно остро реагираме в дадена обстановка. Най-добре попитайте: „ Защо това те разстройва по този начин? “

7. Не започвай отново! Не можеш ли просто да забравиш?
Тази фраза е проявление на пренебрежение към гледната точка на вашия сътрудник, отвращение да слушаш, да общуваш и променяш нещо в своето държание. Напълно понятно е вашето предпочитание да избягвате кавгите още в самото начало, тъй като всеки спор води до стрес. Но да произнесеш сходна фраза – това е сигурен метод още повече да изостриш обстановката. По-добре звучи друга фраза: „ Разкажи ми какво чувстваш и за какво си по този начин смутена. Искам да схвана. Хайде да се опитаме да се ориентираме дружно “. И естествено не забравяйте, че освен мъжете са отговорни за кавги и шумни кавги.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР