Духовността има значение и ние по никакъв начин не трябва

...
Духовността има значение и ние по никакъв начин не трябва
Коментари Харесай

Анастас Герджиков: Духовността има значение

Духовността има значение и ние по никакъв метод не би трябвало да я загърбваме. В библиотеките има деца, в мола също съм виждал деца, които четат от таблета си. Те го имат това привличане към четенето, само че за жал го изгубват с израстването си. Това разяснява в ефира на bTV ректорът на Софийският университет проф. Анастас Герджиков във връзка днешния студентски празник.

,,Няма по-тежко решение, всички решения са еднообразно тежки. Може би Илчев имаше по-сериозни трудноти във връзка с финанасирането, само че това към този момент е завършен въпрос. Правилното систематизиране на средствата сега подтиква да имаме едно по-добро качество'', уточни Герджиков.

,,Сигурен съм, че държавното управление няма нищо неприятно поради. Не става дума за липса на доброжелателност. Но тази неизясненост поражда напрежение, тъй като се касае за нашата учебно-клинична база, нашия факултет. Болница Лозенец е обвързвана с преподавателски състав, който е на щат в болничното заведение. Това е комплициран развой и би трябвало да се обсъдят детайлите'', разяснява ректорът желанието на държавното управление да трансформира болница "Лозенец " в педиатрично лечебно заведение и увери, че при всички положения Медицинският университет няма да бъде закрит.

По думите му едни от най-желаните специалности във висшето образователно заведение са информатиката и осведомителните технологии, логиката на психиката, математиката и филогиите.

,,Учете, тъй като няма различен метод да си намерите хубава работа'', заключи проф. Герджиков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР