Дубай обяви създаването на Космически съд за уреждане на търговски

...
Дубай обяви създаването на Космически съд за уреждане на търговски
Коментари Харесай

Космически съд за уреждане на търговски спорове създаде Дубай

Дубай разгласи основаването на " Космически съд " за споразумяване на търговски разногласия, защото ОАЕ, които също изпращат сонда на Марс, построяват наличието си в галактическия бранш, съобщи Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.

Трибуналът ще се намира в съдилищата на Международния финансов център в Дубай (DIFC), самостоятелен арбитражен център, въодушевен от Англия, учреден на общото право.

Космическото право се урежда от интернационалните конвенции и резолюции, в това число Договора за галактическото пространство на Организация на обединените нации, който влезе в действие през 1967 година Няколко страни също подписаха двустранни или многостранни съглашения за контролиране на техните галактически действия.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Ферми за човешки органи в Космоса, рафинерии на Луната, орби...

Въпреки че до неотдавна тези въпроси бяха съвсем извънредно в областта на нациите и институциите, се трансформира в търговски въпрос, включващ от ден на ден частни компании.

" В ход е интегрирана галактическа промишленост, подкрепена от човешки запаси, инфраструктура и научни проучвания ", съобщи в изказване Заки Азми, основен арбитър в съдилищата на DIFC.

" Съдилищата за Космоса са световна самодейност, която ще работи редом, като оказва помощ за построяването на нова мрежа за правосъдна поддръжка, която да отговори на строгите търговски условия на интернационалното проучване на космоса през XXI век ", означи той.

Създадена през 2004 година, съдилищата на DIFC към този момент притеглят доста задгранични компании за на техните търговски разногласия, само че към момента не разполагат със съдилища, профилирани в галактическата активност на частни компании.

Азми сподели, че с увеличението на световната комерсиална търговия комплицираните търговски съглашения, които ги ръководят, " ще изискват също толкоз новаторска правосъдна система, която да върви в крайник ".

ОАЕ, които се състоят от седем емирства, в това число Дубай, са вложили обилни средства в галактическия бранш през последните години.

След изпращането на първия си астронавт в космоса през 2019 година, страната предходната година изстреля сонда на име " Надежда " към. Тя би трябвало да доближи дестинацията си идната седмица.

„ Това ни отвори очите, че би трябвало да предоставим на ОАЕ вярната инфраструктура (в случай на спорове) “, сподели Амна Ал Овайс, основен секретар в съдилищата на DIFC, пред AФП. " Искаме да определим сцената във връзка с това какво могат да създадат съдилищата. Ние имаме вяра, че ще има голям вкус за това ", сподели тя, като уточни като образци различия по отношение на сателитни покупки или конфликти сред устройства в космоса.

Компаниите и институциите, основани както в ОАЕ, по този начин и в чужбина, към този момент ще имат опция да се съгласят да подадат тъжби до трибунала, като нови контракти евентуално показват новия „ галактически съд “ като конгрес за разрешаване на разногласия.

Богатата на нефт нация, чиито колосални небостъргачи и мегапроекти я слагат на международната карта, се надява новите промишлености оттатък границите на земния свят да бъдат подтик за нейното икономическо бъдеще.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР