Dubai Duty Free Tennis Championships, първи квалификационен кръгАнкита Райна –

...
Dubai Duty Free Tennis Championships, първи квалификационен кръгАнкита Райна –
Коментари Харесай

Томова с драматична победа в квалификациите в Дубай


Dubai Duty Free Tennis Championships, първи квалификационен кръг

Анкита Райна – Виктория Томова 6-3, 1-6, 4-6

Виктория Томова мина първата фаза от квалификациите за WTA 1000 шампионата в Дубай след победа над международната №246 Анкита Райна. Първата ни ракета бе в доста сложна обстановка, откакто изоставаше с 1-4 в заключителния сет, само че съумя да реализира зрелищен поврат и се приближи до присъединяване в главната скица.

Опонентка на Томова в последния кръг от квалификациите ще бъде 146-ата в ранглистата Су Жьон Жан.

И трите аса в днешния мач бяха дело на българката, която бе доста по-резултатна на сервис (56-44). Томова завоюва 59% от точките си на първи начален удар (38/64) и оползотвори шест от осемте си шанса за пробив (75%), до момента в който Райна осъществя единствено четири от своите 14 брейкпойнта (29%).

Началото на мача бе доста по-добро за индийската тенисистка, която осъществя ранен пробив и поведе с 3-0. Впоследствие Томова подвигна равнището и върна брейка, правейки резултата 3-2. След това обаче Райна още веднъж взе самодейността и записа нов пробив, след което избави брейкпойнт и усили задатъка си на 5-2. Томова избави сетбол и завоюва подаването си в осмия гейм, само че международната №246 не разреши водачеството ѝ да бъде застрашено и завърши сета при 6-3.

Противно на развиването на мача до този миг, Томова доминираше изцяло във втория сет. Българката изигра най-силния си интервал в мача, като осъществя два поредни пробива и натрупа удобен задатък от 5-0. Райна редуцира пасива си, след което стигна до два брейкпойнта, само че Томова резервира контрола върху играта и изравни резултата в дуела след 6-1.

В заключителния сет Райна на два пъти проби сервиса на Томова и поведе с 4-1. Това обаче не обезвери първата ни ракета, която и в двата случая съумя да върне пробива, а в осмия гейм избави брейкпойнт и възвърне равенството. Силните минути за българката продължиха и тя стигна до цялостен поврат, реализирайки доста значим пробив за 5-4. Томова не пропусна опцията да сервира за мача и победи с 3-6,. 6-1, 6-4 след 2 часа и 20 минути игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР