Dtrack прониква в компании със слаби политики за сигурностШпионският софтуер

...
Dtrack прониква в компании със слаби политики за сигурностШпионският софтуер
Коментари Харесай

Засякоха опасен шпионски софтуер

Dtrack прониква в компании със слаби политики за сигурност

Шпионският програмен продукт краде файлове, записва натисканите клавиши, чете историята на браузъра (снимка: CCO Public Domain)

Компанията за сигурност Лаборатория Касперски сигнализира за нов шпионски програмен продукт, наименуван Dtrack и основан от известната група Lazarus, която се занимава главно с кибершпионаж и офанзиви за кражба на пари.

С помощта на Dtrack атакуващите могат изцяло да управляват инфектираното устройство, да изтеглят и качват файлове, да записват натисканите клавиши, да четат историята на браузъра и да правят други злонамерени дейности.
още по тематиката
Компаниите, станали жертва на Dtrack, като цяло са неприятно предпазени. Те употребяват слаби политики и пароли за сигурност на мрежата и не наблюдават трафика, разясняват експертите.

Миналата година Лаборатория Касперски засече ATMDtrack – злоумишлен програмен продукт, употребен за кражба на информация за банкови карти и внедряван в индийски банкомати. При в допълнение следствие със системата Kaspersky Attribution Engine и други принадлежности бяха открити повече от 180 нови злонамерени проби с кодови последователности, сходни на ATMDtrack.

Новите мостри на злонамерения програмен продукт, измежду които е Dtrack, не са ориентирани към кражба на информация от банкомати, а работят като шпионски програмен продукт. Тези артикули са дело на нашумялата кибергрупа Lazarus.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР