ДС агент стои зад възхода на Кирил Петков и е

...
ДС агент стои зад възхода на Кирил Петков и е
Коментари Харесай

РАЗКРИТИЕ: Агент Тенто лъсна зад бизнеса на Киро Канадеца - Петков пионка в плана на Държавна сигурност

Държавна сигурност сътрудник стои зад възхода на Кирил Петков и е в основата и на бизнеса му . Това разкрива в детайли и с документи " Зонанюз " след следствието на ПИК от преди седмица със фотография, на която лъсва близостта на бащата на Петков - Петко, с Моника Станишева, Румен Радев и Владимир Жеглов. Последният е сътрудник от мракобесните комунистически служби, а през днешния ден е в директни бизнес връзки на скандално прочулия се с двойното си поданство някогашен длъжностен министър и извършител на Конституцията, излъгал управляващите в публична декларация.

По-рано пък излиза наяве, че по манипулативния метод Петков популяризира продукта си в мрежата, в това число ползвайки за рекламно лице една от най-влиятелните и богати дами в света – Опра Уинфри. По-скандалното за бизнеса му обаче е точно кой е дистрибутор на хапчетата му - СмартБио ООД.
свързани новини235456на 14.10.2021240852на 01.11.2021


Собственик на СмартБио ООД с 50% дял е Владимир Жеглов. Името му е прелюбопитно и демонстрира за какво в основата на плана Политическа партия ПП няма ляво, няма дясно. Това е секретният помощник на Държавна сигурност – сътрудник " Тенто ".

Zonanews.bg разполага с списък от документи от КОМДОС, свързани с хиляди проблеми, персони, случаи, планове, решения, събития от българската, руската и европейска история и политика и от тях лъсва персоналното дело на Владимир Жеглов (агент " Тенто " ), които се съхраняват в архива на Комисията по досиетата.
свързани новини197256на 29.10.2021
Владимир Иванов Жеглов е роден на 22.04.1959 година в Димитровград. Произхожда от семейство на служещи. Баща му, Иван Илиев Иванов-Жеглов, е роден на 01.02.1930 година в с. Пордим, Плевенско. През 1958 год. е приключил публицистика в СУ " Кл. Охридски ", след което е завеждащ отдел във в. " Хасковска естрада ". Понастоящем е редактор на в. " Устрем " в с. Стамболово, Хасковско. Член на Българска комунистическа партия от 1965 год. Подписва се с псевдоним – " Жеглов ". Майката на Владимир – Елена Дочева Жеглова е родена на 14.07.1932 год. в с. Калеица, Ловешко. Работила е като редактор на фабричен вестници в Димитровград.



Самият Владимир Иванов Жеглов е приключил с отличен триумф АЕГ в гр. Пловдив. След отблъскване на постоянната си военна работа той постъпва във ВИИ " К. Маркс ", компетентност МИО. През 1981 година продължава образованието си в МГИМО. В института е пакозал съществено отношение към научната си подготовка, приключил е с отличен триумф и златен орден. Бил е член на Дружествения комитет на ДКМС в МГИМО, член и секретар (1983-85 г.) на ВУЗ-овския комитет на ДКМС там. На 24.05.85 год. е признат в редовете на Българска комунистическа партия. През 1986 година приключва Университета по марксизъм-ленинизъм към МГК (Московски градски комитет) на Комунистическа партия на Съветския съюз. Както отбелязва той в собственоръчно написаната си автобиография- " Получих висше политическо обучение в системата на партийната култура ". От 1983 година е женен за Марина Алексеевна Жеглова, руска гражданка, имат щерка Любов, родена 1985 година



От м.септември 1986 година Владимир Жеглов е почнал работа във външнотърговска организация " Техника ". От 01.03.1987 година след продобиване на конкурс, Владимир стартира работа в комплекса на в. " Работническо дело " като редактор в " Международна редакция ", където в края на 80-те е вербуван от Държавна сигурност. Според докладна бележка от Венцислав Г. Василев – шпионин в отдел 10-ПГУ-ДС разбираме, че през интервала октомври-декември 1987 год. контакт с него е поддържал оперативния служащ (ОР) В. Цолов от отдел " Кадри " на ПГУ-ДС, който е изучавал лицето, за назначението му като ОР в ПГУ-ДС. Жеглов е посочил предпочитание за съдействие с органите на Министерство на вътрешните работи, само че не като кадрови офицер, а като конфиденциален помощник. Във връзка с това, ОР Цолов е предал материалите на лицето в КДО и го е подал на отдел 03 – Първо главно управление (на ДС), с цел да бъде използуван като Секретен сътрудник (секретен сътрудник). В края на октомври 1988 година Владимир Жеглов е притеглен от лейтенант В. Василев за конфиденциален помощник на Първо основно ръководство на Държавна сигурност, с псевдоним " Тенто ".





Но кой е Секретен сътрудник " Тенто " през днешния ден? Владимир Иванов Жеглов – предприемач и политик от началото и средата на 90-те, в левия бранш. Жеглов е основна фигура в ръководството на България тогава, консултант по икономическите въпроси на премиера Жан Виденов. Икономически министър пък е Румен Гечев. Триото докара България до банкрут в стопанската система и обезценка на лв., след което той изчезна като самостойна парична единица, а финансовата ни система бе вкарана във валутен ръб.
Как Кирил Петков се свързва с В. Жеглов? След като държавното управление на Виденов и Българска социалистическа партия банкрутира България, сътрудник Тенто се насочва към частния бизнес и основава портала Dir.bg. С кой обаче? Със самата Моника Станишева, дамата на наследника на Виденов в Българска социалистическа партия – Сергей Станишев. Моника Станишева става член на борда на Дир.бг през 2016 година, като в борда към този момент е и Жеглов. Моника Станишева ревниво е отклонявала журналистически въпроси за съпричастност с Дир.бг, само че съгласно Търговския указател е видно, че мястото и като член на борда шефовете е обезпечено до 23.12.2024 година

Порталът е препродаван през годините, само че в Съвета на шефовете му си остават непроменяемо Жеглов и Станишева. И въпреки всичко – по какъв начин Киро Харварда, който от младеж е в Канада, се свързва с Жеглов-Тенто?
Вижда се и от една показателна фотография, която ПИК разгласява преди седмица. На нея в компанията на президента Румен Радев са бащата на Киро – Петко Петков, Моника Станишева и Владимир Жеглов.

Очевидно, откакто бай Петко вазира в Канада, като оставя невръстния седемгодишен Киро у нас, преди да го прибере – към този момент младеж, не е скъсал старите си връзки, написа още в следствието на " Зонанюз ".

По пътя на копринката Киро Петков се оказва в една " мрежа " с Владо Жеглов. Вероятно тъй като " Нашите хора прекроиха света ", както споделя посланикът на Руската федерация у нас през 90-те Александър Авдеев.



Но хапчетата-чудо на " канадско-българския мелез " Киро Петков са единствено пробване на почвата. Някой и различен милион, с цел да се съживят връзките. Ноу-хауто прави салто мортале в политиката с неочакваното назначение на Кирил Петков за длъжностен министър от Румен Радев. И с още по-внезапното основаване на политически план от нищото, подсилен от Радев. Политическа партия ПП съдържа в абревиатурата си буквите на таткото на Киро – Петко Петков. Цялата абревиатура пък е разчетена в обществената мрежа като Петко Петков Прави Партия (на Киро).

* " Нашите хора прекроиха света ", сподели посланикът на Руската федерация Александър Авдеев на първото общо заседание на българската Асоциация на приключилите Московския държавен институт за интернационалните връзки (МГИМО). На сбирката на някогашни студенти на небезизвестния московски ВУЗ пристигнаха министър председателят Жан Виденов, екс-посланик Огнян Пишев, някогашният външен министър Любен Гоцев, актуалният народен представител Филип Боков, президентският консултант Камен Величков. Сред тях е и Владимир Жеглов, консултант по икономическите въпроси на състудента си Виденов и един от най-приближените му хора. (Г-н Жеглов с помощта на скъпите познания, добити в МГИМО, съумя да развие сериозен частен бизнес – той има 50% от икономическия седмичник " Български бизнес " и е притежател на компанията за икономическа информация " Бизнес дата " )
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР